Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Σήμερα μαθαίνετε τις δόσεις σας

Μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος του υπουργείου Οικονομικών http://www.taxisnet.gr, θα μπορούν από σήμερα οι φορολογούμενοι να πληροφορηθούν το ποσό που τους αναλογεί να πληρώσουν αλλά και σε πόσες δόσεις στην εφορία. Εκείνο που χρειάζεται είναι να γνωρίζεται τον κλειδάριθμο ή το ΑΦΜ. Στην συνέχεια εκτυπώστε την σελίδα και μαζί με το εκκαθαριστικό σας θα πάτε στην εφορία προκειμένου να πληρώσετε την δόση.

Μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης γινόντουσαν διαρκώς δοκιμές προκειμένου όλα να είναι έτοιμα καθώς οι υπεύθυνοι των πληροφοριακών συστημάτων γνωρίζουν ότι θα είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των φορολογουμένων που θα μπει στο taxisnet.
• Οι διαδικασίες διευκόλυνσης της εξόφλησης σε επτά μηνιαίες δόσεις αφορούν όσους δήλωσαν οικογενειακό εισόδημα μέχρι 60.000, αρχής γενομένης από τη δόση που λήγει 31 Αυγούστου 2012. Η τελευταία δόση, για λόγους ορθής δημοσιονομικής διαχείρισης, δεν θα ξεπερνά τον Φεβρουάριο του 2013.
• Όσοι φορολογούμενοι έχουν καταβάλει την πρώτη δόση στις 30 Ιουνίου 2012 μπορούν να πληρώσουν το υπόλοιπο σε 7 δόσεις από 31 Αυγούστου 2012.
• Όσοι έχουν πληρώσει την πρώτη δόση στις 31 Ιουλίου έχουν το δικαίωμα να πληρώσουν το υπόλοιπο ποσό σε 6 δόσεις. Πληρώνοντας την δεύτερη δόση στις 30 Σεπτεμβρίου.
• Για όσους φορολογούμενους η εκκαθάριση γίνεται με ημερομηνία μετά την 31 Αυγούστου 2012 ο φόρος μπορεί να πληρωθεί σε τόσες ισόποσες δόσεις, όσοι είναι οι μήνες που απομένουν μετά την ημερομηνία βεβαίωσης και μέχρι Φεβρουάριο 2013.
• Όσοι επιθυμούν να εξοφλήσουν την οφειλή τους εφάπαξ μπορούν να το πράξουν εκμεταλλευόμενοι την έκπτωση 1,5%.
• Επίσης όσοι θέλουν μπορούν να καταβάλουν τον φόρο με το ισχύον καθεστώς και εμπίπτουν στο σύστημα δόσεων που θεσπίζεται ειδικά για τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2012, δεν εμποδίζονται να επιλέξουν τις διμηνιαίες δόσεις όπως δηλαδή ίσχυε μέχρι σήμερα.
Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου