Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

ΒΙΝΤΕΟ: Καμίνι η χώρα – Προειδοποιεί η ΕΜΥ

Σφοδρό κύμα καύσωνα αναμένεται να χτυπήσει από σήμερα έως και τη Δευτέρα ολόκληρη τη χώρα. Η ΕΜΥ εξέδωσε Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων και ανέφερε ότι η θερμοκρασία θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας 40 και πιθανόν κατά τόπους τους 41 βαθμούς Κελσίου.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη εφιστά την προσοχή στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες.

Διαβάστε αναλυτικά το δελτίο της ΕΜΥ
Ωστόσο, οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι από την Τρίτη, ο υδράργυρος θα πέσει αισθητά σε όλη τη χώρα και θα ξαναγυρίσει στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον διευθυντή του Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνη Λάλο, το κύμα καύσωνα θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες, δηλαδή μέχρι τη Δευτέρα, στη δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα, όπου από τις απογευματινές ώρες θα αρχίσει να πέφτει το θερμόμετρο, ενώ στα ανατολικά και νότια, καθώς και στην Αθήνα, θα δροσίσει από την Τρίτη.
Η πιο ζεστή μέρα θα είναι η Κυριακή, μιας και οι άνεμοι θα εξασθενίσουν ακόμα και στο Αιγαίο και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 41 βαθμούς. Η υγρασία θα είναι αυξημένη, γι’ αυτό ανεξάρτητα με το τι θα δείξει ο υδράργυρος, η δυσφορία θα είναι ιδιαίτερα μεγάλη στην ηπειρωτική Ελλάδα. Στις παραθαλάσσιες περιοχές η θερμοκρασία θα κυμανθεί 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.
«Πολλές φορές συμβαίνει να έχουμε υψηλές θερμοκρασίες μέσα στον Αύγουστο, είναι απόλυτα φυσιολογικό για το καλοκαίρι», αναφέρει ο κ. Λάλος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, και συμπληρώνει ότι «ο Ιούλιος που πέρασε ήταν από τους πιο θερμούς των τελευταίων ετών και από ό,τι φαίνεται το ίδιο θα ισχύσει για και για τον Αύγουστο, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε τις στατιστικές στο τέλος του μήνα για να μιλήσουμε με βεβαιότητα».
Ειδικότερα σήμερα στην Αττική η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά παραθαλάσσια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά την ημέρα πρόσκαιρα 5 τοπικά 6 μποφόρ.
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικές νεφώσεις από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ.
Αναλυτική πρόγνωση
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ορεινά. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 24 έως 39 βαθμούς με 40 και πιθανόν κατά τόπους 41 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ορεινά κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 25 έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στις παραθαλάσσιες περιοχές 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 25 έως 40 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 26 έως 36 στη νότια Κρήτη τοπικά 37 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά 38 βαθμούς Κελσίου.
Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες
Διατηρούνται οι υψηλές θερμοκρασίες και το Σάββατο με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στα ηπειρωτικά στους 39 και κατά τόπους 40 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Γενικά αίθριος και ζεστός θα είναι ο καιρός την Κυριακή με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Αιγαίο βόρειοι. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 40 βαθμούς και πιθανόν κατά τόπους τους 41 βαθμούς Κελσίου.
Τη Δευτέρα θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νεφώσεις στα βόρεια όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 βαθμιαία το απόγευμα από τα δυτικά και βόρεια 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από τα δυτικά και βόρεια.
Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις μόνο στα ανατολικά αναμένονται την Τρίτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τα βόρεια. Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα.
Ανάλογες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και την Τετάρτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και πιθανόν στα νότια 8 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου