Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Κλειστός ο Δήμος Δελφών σήμερα 30.8.2012, συμμετέχει στη διαμαρτυρία των δήμων

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ

Δελτίο Τύπου

Ο Δήμος Δελφών συμμετέχει στην διαμαρτυρία των ΟΤΑ όλης της χώρας σύμφωνα και με τo αρ. πρ. 339/27-8-2012 Ομόφωνο Ψήφισμα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας.

Μετά τη νέα περικοπή των τακτικών πόρων της Αυτοδιοίκησης που ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα η Κυβέρνηση καθίσταται ορατή η άμεση κατάρρευση πολλών από τους Δήμους της χώρας, ενώ γενικότερα το πλαίσιο λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης στη χώρα καθίσταται ασφυκτικό. Είναι άμεσος ο κίνδυνος το Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο πολλοί Δήμοι της χώρας να προχωρήσουν σε στάση πληρωμών, αφού θα αδυνατούν να καταβάλλουν μέχρι και μισθούς στο προσωπικό τους και οφειλές σε εργολήπτες και προμηθευτές. Τεράστια προβλήματα από την συγκεκριμένη κατάσταση αντιμετωπίζει άλλωστε και ο Δήμος Δελφών.

Με τις νέες περικοπές των τακτικών πόρων, οι περικοπές στην Τ.Α. αγγίζουν το 60% κατά την τελευταία τριετία, ενώ απειλείται άμεσα ο πυρήνας του δημοτικού έργου με δραματικές επιπτώσεις στη σκληρή δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα στους περισσότερους ευάλωτους συμπολίτες μας.

Οι Παιδικοί Σταθμοί τα ΚΔΑΠ, τα ΚΑΠΗ, οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τα κοινωνικά παντοπωλεία, η παροχή συσσιτίων, ενίσχυση φτωχών αστέγων. Όλο αυτό το κοινωνικό έργο κινδυνεύει να ακυρωθεί και μάλιστα σε μια περίοδο που οι πολίτες το έχουν ανάγκη περισσότερο από ποτέ.

Τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ακολουθούν τον αντίθετο δρόμο από αυτόν που ακολουθούμε στην Ελλάδα: σε περίοδο κρίσης ενισχύουν την αυτοδιοίκηση με πόρους και αρμοδιότητες. Μόλις πριν λίγες μέρες η Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισε να ζητήσει από την Κομισιόν την ενίσχυση των επενδύσεων μέσω των τοπικών και περιφερειακών αρχών. Αντίθετα στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας η Κυβέρνηση λόγω της ένταξής μας στο στόχο 2, με την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ, μείωσε δραστικά τους πόρους για κοινωνικές πολιτικές στην αναθεώρηση του 2011. Θέσαμε το θέμα στη ΚΕΔΕ η οποία αντέδρασε άμεσα και στα αρμόδια υπουργεία και περιμένουμε απαντήσεις.

Ύστερα από τα παραπάνω ο Δήμος μας συμμετέχοντας στην διαμαρτυρία θα παραμείνει κλειστός την Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012, ημέρα πραγματοποίησης του Έκτακτου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ στην Αθήνα. Θα διενεργηθεί μόνο η προγραμματισμένη αποκομιδή των απορριμμάτων.

Αναμένοντας τις αποφάσεις του συνεδρίου της ΚΕΔΕ, επισημαίνουμε ότι αν δεν δοθούν άμεσες λύσεις στα προβλήματα αυτά οι αντιδράσεις μας θα είναι δυναμικές και κλιμακούμενες.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

1 σχόλιο: