Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ξεπούλημα της Αγροτικής στη Λαμία (Παρασκευή 3 Αυγούστου στις 11π.μ. στην πλ. Διάκου)

Συνεχίστηκαν για τρίτη μέρα σήμερα οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα σε όλη την Ελλάδα. Οι εργαζόμενοι απεργούν και αγωνίζονται «για να λειτουργήσει ο τραπεζικός τομέας προς όφελος της κοινωνίας, της υγιούς οικονομίας και της ανάπτυξης» όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου τους και εκφράζουν την ανησυχία τους σε σχέση με το εργασιακό μέλλον τους στην τράπεζα.

Την Τετάρτη 1η Αυγούστου,  στην Αθήνα έγινε μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο των απεργών της ΑΤΕ και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών. Οι απεργοί συνάδελφοι, που κατέκλυσαν το χώρο και τη λεωφόρο, μπροστά από το παραδοσιακό κτίριο της ΑΤΕ, ταξίδεψαν απ΄ όλες τις περιοχές της Ελλάδος, από τον ΄Εβρο, έως και την Κρήτη.
Στη Φθιώτιδα σήμερα το πρωί  αγρότες της Βόρειας Φθιώτιδας  με το  σύνθημα «η Αγροτική Τράπεζα ανήκει ΜΟΝΟ στους αγρότες», απέκλεισαν με αγροτικά μηχανήματα το υποκατάστημα της Αγροτικής στο Δομοκό. Στην κινητοποίηση παρευρέθηκαν αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας και  ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας Βασίλης Κυριακάκης καθώς  και εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Οπως τονίστηκε από τον εκπρόσωπο των αγροτών κ. Βάϊο Γκανή οι επιπτώσεις  από το ξεπούλημα της ΑΤΕ θα είναι καταστροφικές για ολόκληρο τον αγροτικό κλάδο.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας  και υπεύθυνος του τομέα αγροτικής πολιτικής  Βαγγέλης Αποστόλου  συναντήθηκε σήμερα στη Λαμία με τους  απεργούς -εργαζόμενους στην Αγροτική Τράπεζα. Εξέφρασε την συμπαράσταση του στον αγωνα των εργαζομένων, κατήγγειλε την άρνηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης  να παρευρεθεί στη Βουλή και να δώσει εξηγήσεις για το θέμα. Τέλος,  προειδοποίησε ότι   ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για την εκποίηση  της Αγροτικής Τράπεζας, την οποία χαρακτήρισε «έγκλημα εθνικής σημασίας».
 Αύριο, Παρασκευή 3/8 στις 11 το πρωί  ο Σύλλογος εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα καλεί σε κινητοποίση στη Λαμία στην πλατεία Διάκου μπροστά από το κτίριο της Τράπεζας Ελλάδας. Καλούν όλους τους εργαζόμενους, τους φορείς και του πολίτες της Φθιώτιδας να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους.
  ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ !
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!
 altpressfthiotida.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου