Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

2012.08.18 ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ: "Η ΔΑΔΙΩΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ"

Για την “ΔΑΔΙΩΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ” 18.08.2012
Κάθε χρόνο, από τις καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις της Αμφίκλειας, ξεχωριστή θέση έχει στις προτιμήσεις των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών η εκδήλωση του τοπικού Λαογραφικού και Χορευτικού Συλλόγου <Η ΔΑΔΙΩΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ>, την οποία και στηρίζουν με την πολυάριθμη παρουσία τους.
Το φετινό μουσικοχορευτικό Σεργιάνι στην Παράδοση που οργανώθηκε από τον σύλλογο στις 18.08.2012, ήταν πραγματικά ξεχωριστό και το χαρακτήριζαν κυρίως η ουσιαστική αγάπη και το μεράκι για την διατήρηση αλλά και διάδοση της γνήσιας ζωντανής παράδοσης του τόπου μας. Η αγάπη αυτή και το μεράκι εκφράστηκαν πλούσια και έμπρακτα από τα έξοχα μουσικοχορευτικά συγκροτήματα που είχαν προσκληθεί στην Αμφίκλεια, αλλά και από τα ανάλογα τμήματα της <ΔΑΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ>.
Είναι γεγονός ότι το συγκεκριμένο ενδιαφέρον μουσικοχορευτικό σεργιάνι, το οποίο ξεκίνησε από τα βάθη του Πόντου και μέσω της Ρούμελης και του Αιγαίου κατέληξε στην Κρήτη, ψυχαγώγησε ποιοτικά [ψυχαγωγία = αγωγή της ψυχής] όσους συμμετείχαν, αλλά και αύξησε τις προσδοκίες - απαιτήσεις όλων για ακόμα καλύτερα σεργιάνια στην πλούσια παράδοσή μας, με οδηγό την <ΔΑΔΙΩΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ>.
Δ. Καλπύρης
Αμφίκλεια














































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου