Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ Στην ψάθα υπουργοί και υφυπουργοί με απόφαση Σαμαρά μετά από υπόδειξη Κουβέλη

Λύγισα, δεν θα το κρύψω, από την απόφαση που πήρε ο Αντώνης Σαμαράς να ψαλιδίσει τους μισθούς των υπουργών, των υφυπουργών ακόμη και των αρχηγών κομμάτων.
Σίγουρα θα μαλακώσει τώρα η καρδιά του άστεγου του κυρ Νίκου που στα 64 χρόνια του τον πέταξαν έξω από το σπίτι γιατί εδώ και μήνες δεν είχε να πληρώσει το νοίκι. Θα μαλακώσει η καρδιά του άνεργου γείτονά μου, του απολυμένου φίλου μου.
Θα μαλακώσει, σίγουρα η καρδιά του Βασίλη, συναδέλφου μου εκπαιδευτικού που περιμένει να διοριστεί φέτος 500 ή 1000 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του και θα παίρνει 680 ευρώ, του φίλου μου του Κώστα που τελείωσε πέρσι το Πολυτεχνείο και πριν από δυο εβδομάδες βρήκε δουλειά 4ωρίτης με 360 ευρώ, της ξαδέλφης μου που στεναχωριέται που η κόρη της πτυχιούχος γιατρός ετοιμάζει τη βαλίτσα της να μεταναστεύσει στη Σουηδία.
Αλήθεια μαλακώνει η καρδιά μου και μπορώ τώρα και εγώ να μην ασχολούμαι αποκλειστικά με το δικό μου πρόβλημα κλείνοντας τα μάτια στα προβλήματα των άλλων. Αβίαστα η πρώτη σκέψη που έρχεται στο μυαλό μου είναι η μεγάλη θυσία της Κυβέρνησης. Πραγματικά σφάζει τον ίδιο της τον εαυτό! Μα πως θα ζήσουν τώρα με 8-10 ψωροχιλιάρικά το μήνα οι υπουργοί και οι υφυπουργοί μας; τι θα τρώνε; πως θα πληρώνουν τα φάρμακά τους;
Μια τέτοια πρόταση φαντάζομαι δεν θα μπορούσε να προέρχεται παρά από τον Φώτη τον Κουβέλη. Σίγουρα αυτός θα την επέβαλε. Στα πλαίσια της ισονομίας την οποία πάντα υπηρετούσε ο Φώτης. «Δίκαιες λύσεις» όπως συνηθίζει να λέει ο Φώτης…
-----------------------------------------------------
Μετά από οδηγία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με διάταξη του σχεδίου νόμου, επέρχεται σημαντική μείωση της δημόσιας δαπάνης για μισθούς δημοσίων λειτουργών.Συγκεκριμένα, περικόπτεται :Από τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης και τον Πρόεδρο της Βουλής το ποσό των 1.872 ευρώ μηνιαίως.Τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης το ποσό των 1.404 ευρώ μηνιαίως. Τους Υπουργούς και τους Υφυπουργούς που έχουν την ιδιότητα του Βουλευτή το ποσό των 935 ευρώ μηνιαίως.

alfavita.gr, 27/7/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου