Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Οι Ελληνες σαρώνουν τις πολυτελείς κατοικίες στην Ελβετία

Πολυτελείς κατοικίες στην Ελβετία των οποίων οι τιμές ξεκινούν από 1.000.000 ελβετικά φράγκα και αγγίζουν τα 20.000.000 φαίνεται που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν όσοι προνομιούχοι Ελληνες διαθέτουν το ανάλογο χρηματικό ποσό, σύμφωνα με τον μεσίτη των vip Ρόμπερτ Φερφέκι.


Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Deutsche Welle, ο Φερφέκι ιδρυτής της εταιρίας VIPS που προσφέρει υπηρεσίες σε ευκατάστατους ανθρώπους, δέχεται σχεδόν καθημερινά κλήσεις από Ελληνες που επιθυμούν να επενδύσουν σε ακίνητα στην Ζυρίχη, τη Λουκέρνη και άλλες πόλεις της Ελβετίας και προτίθενται να προσφέρουν σημαντικά χρηματικά ποσά. 

«Αν η Ελβετία δεν είχε τόσο αυστηρούς νόμους που δυσκολεύουν τους ξένους να αγοράσουν, είμαι σίγουρος ότι θα είχα πουλήσει όλα τα σπίτια μέσα σε μία εβδομάδα», δήλωσε ο Φερφέκι και συμπλήρωσε ότι ανάμεσα στους Ελληνες είναι και πολλοί Γερμανοί και Βρετανοί επίδοξοι αγοραστές. 

Σε παλαιότερες δηλώσεις του μάλιστα ο μεσίτης των διασήμων, είχε πει ότι η οικονομική κρίση έχει σπρώξει Ευρωπαίους, εκ των οποίων πολλοί Ελληνες, και Ρώσους στην αγορά ακινήτων για να «θωρακιστούν στο ενδεχόμενο χρεοκοπίας στην Ευρωζώνη και να εκμεταλλευθούν τη σταθερότητα της Ελβετίας», ώστε είτε να μετακομίσουν στη χώρα είτε να προχωρήσουν σε ενοικίαση των ακινήτων. 

«Αυτό βέβαια που ωθεί τους ανθρώπους να έρθει στην Ελβετία δεν είναι μόνο η χαμηλή φορολογία αλλά και η ποιότητα ζωής αλλά και η τήρηση των νόμων. Δεν έχουν ανάγκη από μεγάλη ομάδα σωματοφυλάκων και μπορούν να βγαίνουν για αγορές στην πόλη χωρίς να αναγνωρίζονται από κανέναν», τόνισε.

Την ίδια ώρα μεγάλο ενδιαφέρον φαίνεται πως δείχνουν Ελληνες επενδυτές για ακίνητα στην Τουρκία, τη Βουλγαρία, ενώ το Λονδίνο παραμένει σταθερό στις προτιμήσεις των επενδυτών της κρίσης.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου