Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Δήμος Λαμιέων:Επιστολή δημάρχου στον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας για το Ράλλυ Ακρόπολις

O Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς, με αφορμή την επιστολή του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Ν.Στουπή για το Ράλλυ Ακρόπολις απέστειλε στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας  κ. Κλέαρχο Περγαντά την παρακάτω επιστολή:  
       « Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη, έλαβα γνώση της επιστολής του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Ν.Στουπή, ο οποίος αναφέρεται στην τουριστική και οικονομική σημασία της διοργάνωσης του Ράλλυ Ακρόπολις στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδας.

            Παλαιότερα τα έτη 2004 και 2005 μετά από συμφωνία του Δήμου μας με την Ε.Λ.Π.Α. φιλοξενήθηκε το διεθνές αυτό αθλητικό γεγονός στη Λαμία και μάλιστα στις εγκ/σεις της Π.Ε.Λ., απέσπασε δε τότε τον τίτλο του καλύτερου ράλλυ στον κόσμο.
            Έκτοτε επειδή οι χρηματοδότες του ράλλυ είχαν τα οικονομικά τους συμφέροντα στην περιοχή του Λουτρακίου το ράλλυ γίνεται με έδρα το Λουτράκι, τις περισσότερες διαδρομές στην Πελοπόννησο και ελάχιστες στην Στερεά Ελλάδα.
            Έχουμε στα χέρια μας εκτός από την διεθνή αναγνώριση, τα στατιστικά στοιχεία για την προσέλευση θεατών η οποία λόγω της θέσης της Λαμίας αλλά και της Στερεάς Ελλάδας, είναι μεγαλύτερη από αυτή των άλλων περιοχών διεξαγωγής και μία σειρά άλλων επιχειρημάτων που καθιστούν την Στερεά Ελλάδα, την Λαμία, πρωταγωνιστές στην διεκδίκηση του «Ράλλυ Ακρόπολις».
            Γι’ αυτό σας παρακαλώ να αναλάβουμε από κοινού μία πρωτοβουλία συνάντησης των φορέων (Δήμων, Επιμελητηρίων) της Περιφέρειας, ώστε αφού σταθμίσουμε τις δυνατότητες παροχής καλύτερης φιλοξενίας του αγώνα, να συναντηθούμε αμέσως μετά με την Ε.Λ.Π.Α. και με την FIA (παγκόσμια ομοσπονδία αυτοκινήτου), ώστε να επιστρέψει το ράλλυ στον τόπο που το αγάπησε και το ανέδειξε και μέσα απ’ αυτό να προβληθούν σ’ όλο τον κόσμο οι ομορφιές της Στερεάς Ελλάδας».
localit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου