Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Λιβαδειά, 30/7/12 ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Έκλεισε ο πρώτος κύκλος εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς με την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων του Ιουλίου την εβδομάδα που μας πέρασε, 23-27 Ιουλίου.

Διαδρομές στην πόλη της Λιβαδειάς.
Τη Δευτέρα 23 Ιουλίου, η Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς σε μια πλούσια διαδρομή στην πόλη της Λιβαδειάς έδωσε την ευκαιρία στους μικρούς φίλους και αναγνώστες να γνωρίσουν την πόλη τους με τελείως διαφορετικό τρόπο.
Με αφετηρία τη Βιβλιοθήκη και μετά από ένα σύντομο περίπατο κατά μήκος του ποταμού Έρκυνα, η ομάδα επισκέφθηκε το εξαιρετικό Μουσείο Παλαιών Επαγγελμάτων του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς, που βρίσκεται επί της οδού Στρ. Ιωάννου κοντά στην Κρύα.
Μετά προχώρησαν μέχρι την Κρύα, όπου και στάθμευσαν. Η εμψυχώτρια-εκπαιδευτικός Φώφη Μπάλιου συζήτησε μαζί τους και τους μίλησε για την πορεία της πόλης στο διάβα του χρόνου, για το νερό, πηγή ζωής, ομορφιάς και ανάπτυξης για τον τόπο, για τις πηγές, τις φτερωτές, την υδροηλεκτρική ενέργεια, τις νεροτριβές, τα εργοστάσια, τις βιοτεχνίες, τα εκκοκκιστήρια, τα βαφεία, τους κυλινδρόμυλους που λειτουργούσαν στην άκρη του ποταμού, δείχνοντας τους παράλληλα εικόνες και σχέδια της αρχιτεκτόνισσας Άννα Ψωμά βασισμένα σε φωτογραφίες κτιρίων της εποχής.
Εκεί όμως, στην Κρύα, περίμενε διπλή έκπληξη τα παιδιά: υπό τις οδηγίες της Φώφης και τη βοήθεια και συμμετοχή των διοργανωτών και των εθελοντριών πειραματίστηκαν με τις ιδιότητες του νερού, ενώ έμαθαν να κατασκευάζουν  φτερωτές και καραβάκια. Στο τέλος διασκέδασαν με πρωτότυπα παιχνίδια με το νερό και αναχώρησαν προς την το νεοσύστατο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης με το Ιστορικό – Εθνολογικό Μουσείο της, στη Νεροτριβή, το πάλαι ποτέ αλευρόμυλο-εκκοκκιστήριο και νεροτριβή του Μαγκλάρα. Πέρασαν από τις αίθουσες του Λιβαδείτη αγωνιστή και θαλασσομάχου Λάμπρου Κατσώνη, του συγγραφέα και ιστορικού Τάκη Λάππα, αλλά και την αίθουσα Τάκη Γ. Σαμαρτζή με αντικείμενα του καθημερινού βίου και δείγματα  της αστικής εικόνας της Λιβαδειάς. Αποκορύφωμα της επίσκεψης στο Μουσείο ήταν η προβολή της ψηφιακής αναπαράστασης του Μαντείου του Τροφωνίου, ενός εκ των σημαντικότερων μαντείων της αρχαιότητας  στην αίθουσα εικονικής πραγματικότητας του Μουσείου.
Ένα πλουσιότατο καλοκαιρινό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό τρίωρο στην καρδιά της πόλης!   
Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση "Διαδρομές στην πόλη της Λιβαδειάς - 1η ομάδα" στη συλλογή της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς στο Picasaweb http://goo.gl/OM6gP
---------------------------------------------------------------
Το κουτί με τις ιστορίες.

 Την Τρίτη 24/7 και την Πέμπτη 26/7/12 μια δημιουργική ομάδα παιδιών, αποτύπωσε σε 3D μορφή ιστορίες που διάβασε από βιβλία που είχε επιλέξει από τα νέα βιβλία της Βιβλιοθήκης. Με τη χρήση της φαντασίας τους, ενός απλού κουτιού και απλών ανακυκλώσιμων (κυρίως) υλικών, και με οδηγό την εμψυχώτρια-αρχιτεκτόνισσα Μάρω Ρόδη έφτιαξαν εκπληκτικά όμορφα κουτιά, αντανάκλαση της ιστορίας του κάθε βιβλίου που διάβασαν τα παιδιά!

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση "Το κουτί με τις ιστορίες" στη συλλογή της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς στο Picasaweb http://goo.gl/e2Nst & http://goo.gl/xsmBD

---------------------------------------------------------------

Τα ζάρια των ιστοριών.

Την Τετάρτη 25 Ιουλίου, δυο ομάδες παιδιών (λόγω μεγάλης συμμετοχής - στις 10.00 πμ και στις 12 μ), με το ζάρι της τύχης και περισσότερο με τη γνώση και τη φαντασία τους, δημιούργησαν και αφηγήθηκαν συναρπαστικές ταξιδιάρικες και πανέμορφες ιστορίες για κόσμους κοντινούς και μακρινούς, γνωστούς αλλά και φανταστικούς, με οδηγό και εμψυχώτρια τη νηπιαγωγό Σοφία Βασιληά.

Δείτε φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις "Τα ζάρια των ιστοριών στη συλλογή της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς στο Picasaweb  http://goo.gl/UoHY0 & http://goo.gl/dfLSK


Η Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς ευχαριστεί θερμά τις εμψυχώτριες και τις εθελόντριες Μαρία Ζαχαριάδου, Κατερίνα Κώτσου, Λία Μήλιου, Χαρά Χαρχαρίδου και Μαρία Παπαλουκά για την πολύτιμη συμβολή τους στην υλοποίηση των εκδηλώσεων, όπως επίσης και την κ. Άννα Ψωμά για την παραχώρηση των σχεδίων της

Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ συνεχίζονται μετά τις 10 Αυγούστου μέχρι το τέλος του μήνα.
Μείνετε διαρκώς ενημερωμένοι για τις επικείμενες εκδηλώσεις μέσα από το ημερολόγιο μας, αλλά και για όλα όσα τις αφορούν επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας http://libevents.wikidot.com/2012event-5! 
Σας ευχόμαστε καλές διακοπές!!!
ΔΤ-ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ_ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Α΄ΚΥΚΛΟΥ - ΙΟΥΛΙΟΣ 2012.pdfΔΤ-ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ_ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Α΄ΚΥΚΛΟΥ - ΙΟΥΛΙΟΣ 2012.pdf
607 K   Προβολή   Λήψη αρχείου  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου