Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

ΑΥΡΙΟ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗ ΓΡΑΒΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ»

Στα πλαίσια του εσωτερικού διαλόγου έχουμε τη χαρά να σας ενημερώνουμε πως το Δίκτυο Συνεργαζόμενων Φορέων για την Υγεία "Ακεσώ" συνεπικουρεί στην διοργάνωση ημερίδας που γίνεται απο την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας Ν. Φωκίδας, το Γυμνάσιο Γραβιάς και το Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η ημερίδα έχει τίτλο «Ένα σχολείο πιο κοντά στους μαθητές», και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012 στο Πολιτιστικό Κέντρο Γραβιάς, στις 10.00 π.μ..

Στόχος της ημερίδας είναι να παρουσιαστούν στο ευρύ κοινό προγράμματα λειτουργίας της σχολικής τάξης, τα οποία ενισχύουν τη μάθηση, προάγουν την αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια, μειώνουν τα ψυχοκοινωνικά προβλήματα (π.χ. ενδοσχολική βία), δίνουν έμφαση στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, και πάνω από όλα δίνουν το λόγο στους μαθητές, τους γονείς και τους καθηγητές.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστεί το project «Ο λόγος στους μαθητές» (Student Voice) που εφαρμόστηκε τον προηγούμενο χρόνο στο Γυμνάσιο και Λύκειο Γραβιάς, καθώς και το πιλοτικό πρόγραμμα, «Σχολεία Συνεργατικής Μάθησης και Πρόληψης» που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια υπό την αιγίδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον ρόλο της συναισθηματικής σχέσης δασκάλου – μαθητή για την ενίσχυση της μάθησης.

Η ημερίδα πραγματοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης σε θέματα ψυχικής υγείας της Ε.Κ.Ψ.&Ψ.Υ. στη Φωκίδα. Γενικός σκοπός του Προγράμματος Ευαισθητοποίησης είναι η αλλαγή της στάσης της κοινότητας απέναντι στην ψυχική νόσο και η προώθηση της κοινωνικής αλληλεγγύης, η προαγωγή της ψυχικής υγείας του πληθυσμού και η πρόληψη των ψυχικών διαταραχών, καθώς και η ψυχοκοινωνική επανένταξη των ψυχικά ασθενών στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης που επιτελείται στη χώρα.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Σας περιμένουμε! 
Αναδημοσίευση από : http://karteria1.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου