Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Δήμος Δελφών: Καθαρισμός οικοπέδων-ελαιοκτημάτων από ξερά χόρτα και απορρίμματα

Αγαπητοί φίλοι,

Η προληπτική προστασία από τις πυρκαγιές αποτελεί στις σημερινές συνθήκες όχι μόνο προτεραιότητα για το Δήμο μας, αλλά και αναγκαιότητα για τη διασφάλιση ενός βιώσιμου περιβάλλοντος και την προστασία της ιστορικής μας κληρονομιάς. .......


Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που λαμβάνουμε για την αποφυγή του κινδύνου πυρκαγιών με τον καθαρισμό κοινόχρηστων χώρων από τη ξεραμένη άγρια βλάστηση και τη δημιουργία ζωνών πυροπροστασίας και δεδομένου του υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που υπάρχει αυτή την εποχή, παρακαλούμε  όλους τους ιδιοκτήτες οικοπέδων να προχωρήσουν άμεσα στον καθαρισμό των οικοπέδων τους από ξερά χόρτα και απορρίμματα και στην απομάκρυνση τυχόν εύφλεκτων υλικών.

Εφιστούμε ιδιαίτερα την προσοχή των ιδιοκτητών ή εκμεταλλευτών ελαιοκτημάτων για τον καθαρισμό αυτών, δεδομένου ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς κινδυνεύει άμεσα ο αρχαιολογικός χώρος των Δελφών και το ευρύτερο Δελφικό Τοπίο. Ιδιαίτερη μέριμνα πρέπει να ληφθεί για τον καθαρισμό των ελαιοκτημάτων που γειτνιάζουν άμεσα με το Αρχαιολογικό Μουσείο και τον Αρχαιολογικό Χώρο αρχαίου Γυμνασίου και Ιερού Αθηνάς Προναίας.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι στους προαναφερόμενους χώρους απαγορεύεται αυστηρά  το άναμμα φωτιάς από 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 4 Πυροσβεστική Διάταξη (ΦΕΚ 724 τ.Β΄/1987). Οι μη συμμορφούμενοι τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.

Όσοι ιδιοκτήτες ή εκμεταλλευτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων δεν μπορούν να μεριμνήσουν από μόνοι τους για καθάρισμα των οικοπέδων τους, μπορούν να αποταθούν στο Δήμο Δελφών, προκειμένου αυτός να επιληφθεί του καθαρισμού της ιδιοκτησίας τους με χρέωση των σχετικών δαπανών.

Σαφώς οι υπηρεσίες φέρουν το μερίδιο της δικής τους ευθύνης στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών.  Αναλογεί όμως και στον καθένα από μας ένα μερίδιο ευθύνης που οφείλουμε να το αναλάβουμε.  Ας το κάνουμε όλοι μαζί με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αλληλεγγύη.



Η Αντιδήμαρχος Δελφών
Ελένη (Λέλα) Μπακολουκά
ΠΗΓΗ: http://agnantiroumelis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου