Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Ενεργοποιούν, επιτέλους, παλιό επιδοτούμενο πρόγραμμα για 70.000 άνεργους νέους

Με επίσημα καταγεγραμμένους άνεργους που υπερβαίνουν το ένα εκατομμύριο, ήταν υποχρέωση και των προηγούμενων κυβερνήσεων να ξεκινήσουν το ευρωπαϊκό επιδοτούμενο πρόγραμμα για ανέργους.
Ούτε αυτό δεν είχαν κάνει και είναι εξευτελιστικό να παρουσιάζεται τώρα ως κάτι σπουδαίο η ενεργοποίηση του προγράμματος!!
Ένα πρόγραμμα για 70.000 - 90.000 άνεργους νέους, το οποίο...

αναμένεται να ανακοινώσει την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. 
Όπως εξήγησε, η χρηματοδότηση του προγράμματος θα γίνει με ευρωπαϊκά κονδύλια που βρίσκονται ήδη στη διάθεση του υπουργείου Εργασίας.
Συνολικά 2,7 δις ευρώ αφορούν αυτά τα προγράμματα και οι ΓΑΠ και Παπαδήμος, ούτε που είχψαν κουνήσει το δαχτυλάκι τους.
Την ώρα που ο τραπεζίτης Μόντι, έχει μία αξιοπρεπή παρουσία και παλεύει για τυην Ιταλία, δεν είναι δυνατόν οι επιδόσεις της νέας κυβέρνησης να εξαντλούνται εκεί. Αλλά είναι τουλάχιστον μιά αρχή.
Ερωτηθείς για τα «μαϊμού» προνοιακά επιδόματα, ο υπουργός επισήμανε ότι το θέμα θα αντιμετωπιστεί οριστικά μόνον μέσω της διασταύρωσης στοιχείων, με ενίσχυση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
Ανέφερε ακόμη ότι με βάση την ενημέρωση που έχει από το διοικητή του ΟΓΑ ο Οργανισμός διαθέτει τη μηχανογραφική δυνατότητα για να ελέγξει τους παραλήπτες των επιδομάτων αλλά διατήρησε ορισμένες επιφυλάξεις έως ότου διαπιστωθεί ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα.
24gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου