Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Τρόϊκα: Αντί για μείωση του Δημοσίου έγιναν 70.000 προσλήψεις σε δύο χρόνια

Νέα «βόμβα» για την κατάσταση στον Δημόσιο Τομέα ρίχνει η μόνιμη αντιπροσωπεία της τρόικας στην Αθήνα.
Σε έκθεσή της για την εξέλιξη του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων αποκαλύπτει ότι οι συνταξιοδοτήσεις (κανονικές ή πρόωρες) ακόμη και οι εφεδρείες αναπληρώθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια με 70.000 νέες προσλήψεις.

Επισημαίνει δε ότι το προσωπικό σε τέσσερις τομείς -ΟΤΑ, Υγεία, Αστυνομία και υπουργείο Πολιτισμού- αντί να μειωθεί, αυξήθηκε. Στην έκθεση που δημοσιεύει η εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής σημειώνεται:
«Ενώ νομοθετούσαν κανόνες για μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων έκαναν προσλήψεις από το παράθυρο κι ενώ ψήφιζαν τον «Καλλικράτη» για να γίνουν συνενώσεις των δήμων και να εξοικονομηθεί 1,5 δισ. ευρώ έκαναν πάνω από 12.000 προσλήψεις στους ΟΤΑ», όπως αναφέρει η ερτ.
Σύμφωνα με την έκθεση που παρέδωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζανιάς στη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και η οποία αποτέλεσε βάση των συζητήσεων ανάμεσα στα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση για να καταλήξουν στην προγραμματική συμφωνία, προκύπτει ότι το 2010 κι ενώ συνταξιοδοτήθηκαν 53.336 εργαζόμενοι ο συνολικός αριθμός του μόνιμου προσωπικού του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα (της γενικής κυβέρνησης) έμεινε σχεδόν σταθερός στις 692.301 άτομα.
Το σύνολο σχεδόν των κενών θέσεων καλύφθηκε με νέες προσλήψεις. Και το 2011, όταν πλέον η τρόικα επέβαλε την αυστηρή εφαρμογή του κανόνα «μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις», ενώ απομακρύνθηκαν από το Δημόσιο 40.025 εργαζόμενοι ο συνολικός αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων μειώθηκε κατά 24.266 άτομα, καθώς οι υπόλοιπες θέσεις καλύφθηκαν με διορισμούς.
tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου