Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Spiegel: Οι Γερμανοί είναι ανικανοποίητοι και ζηλεύουν τους Έλληνες - Για πρώτη φορά αυτοκριτική

- Aποκαλυπτικά τα συμπεράσματα έρευνας για την ιδιοσυγκρασία των γερμανών
- Το 46% δηλώνουν όλο και περισσότερο ανίκανοι να χαρούν οτιδήποτε λόγω του καθημερινού άγχους
- Μόνο ένας στους έξι Γερμανούς θυμάται κάποια στιγμή που να χαλάρωσε πραγματικά

Μέσα από μια έρευνα που έγινε για λογαριασμό του γερμανικού περιοδικού Spiegel προκύπτουν συμπεράσματα τα οποία δικαιώνουν πολλούς ευρωπαίους που έχουν μια συγκεκριμένη εικόνα για τους γερμανούς. 

Η διάθεση αυτοκριτικής είναι εμφανής και η έρευνα βασίστηκε πάνω σε συνεδρίες που έκαναν ομάδες συμμετεχόντων με τους ερευνητές.

Πιο αναλυτικά: 

Μόνο ένας στους έξι Γερμανούς θυμάται κάποια στιγμή που να χαλάρωσε πραγματικά, ενώ ακόμη και στο σεξ ασχολούνται με τις επιδόσεις, περισσότερο από την ίδια την πράξη.

Το κείμενο ξεκινά ως εξής: 

"Σε κάποιο σημείο, ο Σβεν «έχασε τη μπάλα» στην ομάδα συζήτησης για το τι κάνει μετά τη δουλειά, ακούγοντας άλλους να λένε πώς διασκεδάζουν. «Χαίρομαι για σένα» είπε ψυχρά σε έναν άλλο, «αλλά θα πρέπει κάποιος να έχει και την ευκαιρία. Το αφεντικό μου συχνά αφήνει κάτι στο γραφείο μου ακριβώς πριν το σχόλασμα. Και όταν γυρνάω καθυστερημένος σπίτι, "τα ακούω" από τη γυναίκα μου γιατί ανέλαβε παιδί και σπίτι μόνη της». Σε αυτό το σημείο, όπως λέει, κάθε σκέψη ξεκούραστου απογεύματος έχει πάει περίπατο."


Και ο Σβεν δεν είναι ο μόνος Γερμανός σε αυτή την κατάσταση. 

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε από την εταιρεία μάρκετινγκ Rheingold στην Κολωνία καταδεικνύει τα εξής: 

Το 46% των Γερμανών δηλώνουν όλο και περισσότερο ανίκανοι να χαρούν οτιδήποτε λόγω του καθημερινού άγχους και της αίσθησης ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να τους ζητηθεί κάτι. 

Το ποσοστό φτάνει το 55%, στους νεαρότερους συμμετέχοντες, που δηλώνουν ότι έχουν χάσει την ικανότητα να νιώθουν καλά.

Δεν μπορούν να απολάυσουν το φαί, το αλκοόλ, τις διακοπές ή απλώς λίγη χαλάρωση αλλά και το σέξ!

Γράφουν οι ερευνητές: «το γονίδιο της ευχαρίστησης συνεχώς ατροφεί - ξεχάσαμε να χαιρόμαστε τους εαυτούς μας».

Το κλίμα άλλαξε από το 2008. Οι Γερμανοί νιώθουν να καταπιέζονται από την κρίση στην Ευρώπη, «νιώθουν ότι πρέπει να σηκώσουν όλους στις πλάτες τους».

Έχουν και άλλο ένα πρόβλημα οι Γερμανοί. Την τελειομανία τους. 

Το 81% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι αισθάνεται ικανοποίηση μόνο αφού πετύχει κάτι. 

Συμμετέχοντες δήλωσαν ότι μετά από μία ημέρα σκληρής και αποδοτικής δουλειάς, γυρνούν σπίτι χωρίς να μπορούν να πουν τι πέτυχαν. Και αν κάποιος τους πει "εντάξει, χαλάρωσε", νιώθουν ότι η ευχαρίστηση μετατρέπεται και αυτή σε υποχρέωση, αναφέρει η έρευνα.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι 91% δέχονται ότι αυτό που αξίζει στη ζωή είναι οι απολαύσεις της, αλλά μόλις 15% μπορούν να θυμηθούν κάποιες στιγμές που να άφησαν πίσω τους τις έγνοιες και να αισθάνθηκαν πραγματικά ευτυχείς.

Και το καλύτερο:
Είναι προκλητικοί και απίστευτα ζηλιάρηδες.
Ένας μοτοσικλετιστής παραδέχθηκε ότι απολαμβάνει να στέκεται δίπλα σε ένα κάμπριο και να το πήζει στα καυσαέρια, πριν φύγει με το «πράσινο».

Η στάση τους έναντι της Ελλάδας, είναι επίσης ζηλόφθονη. «Οταν εξοργιζόμαστε με τις υψηλές συντάξεις και τις μεγάλες διακοπές, προφανώς η ζήλια παίζει ρόλο», παρά το ότι δεν θα μπορούσαν να υιοθετήσουν τον «νότιο» τρόπο ζωής.

Στο σεξ, την πιο προσωπική τους στιγμή, θα περίμενε κάποιος ότι μπορεί να χαλαρώνουν κάπως περισσότερο. Ωστόσο, πολλοί ερωτηθέντες ανέφεραν ότι ακόμη και τότε σκεφτόντουσαν κάποια ταινία, ή διαφημιστικά. 

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου