Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Καλημέρα - Πρωινή ενημέρωση για χθές και για σήμερα

                                  Η ανέγερση του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου 1929     
                                 Την φωτογραφία μας την έστειλε ο ''βασιλης δαδιωτης''
Γιορτάζουν: Μαρκιανή

 Ελλάδα σήμερα

  • Διαδοχικές επαφές με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ είχε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος στις Βρυξέλλες πριν από την έναρξη της άτυπης Συνόδου Κορυφής. Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο κ. Ολάντ όσο και η κυρία Μέρκελ εξέφρασαν εκ νέου τη διάθεση να βοηθήσουν την Ελλάδα, επανέλαβαν όμως ότι η Αθήνα θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Ο κ. Πικραμμένος αναφέρθηκε στις συνέπειες της ύφεσης και ζήτησε πρόσθετα αναπτυξιακά μέτρα που θα δώσουν ελπίδα στους πολίτες.



  • Η 39η επέτειος του Κινήματος του Ναυτικού το Μάιο του 1973 τιμήθηκε σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο αντιτορπιλικό «Βέλος», στο Άλσος Ναυτικής Παράδοσης, στο Τροκαντερό. Στην τελετή παρέστη η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Παύλος Αποστολίδη, εκπρόσωποι κομμάτων, οι τοπικές Αρχές και άλλοι επίσημοι.
  • Τη συνέχιση των συνομιλιών στο Κυπριακό επιθυμούν τα Ηνωμένα Έθνη ώστε να «μην χαθεί η πρόοδος στις συνομιλίες», όπως τόνισε ο Αλεξάντερ Ντάουνερ, ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ μετά την συνάντηση του Μπαν Γκι-Μουν με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.
  • Φορολογικούς ελέγχους ξεκινά το ΣΔΟΕ σε 500 πολιτικά πρόσωπα -δημάρχους, νομάρχες αλλά και πρώην βουλευτές- για τους οποίους ύστερα από διασταυρώσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων προέκυψαν αποκλίσεις μεταξύ των στοιχείων της περιουσιακής τους κατάστασης που εμφανίζεται στο έντυπο Ε9 και των εισοδημάτων που δηλώνουν στις φορολογικές τους δηλώσεις.
  • Ρήγμα άνοιξε ανάμεσα στον Κωστα Σκανδαλίδη και στην Αννα Διαμαντοπούλου -δύο στελέχη που μετέχουν στη νέα ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ- για την έδρα στην Α' Αθήνας, με αφορμή αίτηση επανακαταμέτρησης των ψήφων που κατατέθηκε στο πρωτοδικείο. Η διαφορά Σκανδαλίδη - Διαμαντοπούλου σύμφωνα με το πρωτοδικείο είναι 512 ψήφοι.


  • Σαν σήμερα
    1626: Ο ολλανδός άποικος Πίτερ Μίνουιτ αγοράζει από τους Ινδιάνους το νησί του Μανχάταν. Ως αντάλλαγμα προσφέρει μπρελόκ και άλλα φανταχτερά μπιχλιμπίδια, αξίας 24ων δολαρίων.
    1886: Λήγει ο αποκλεισμός των ελληνικών παραλίων από τους στόλους Αγγλίας και Ρωσίας, που είχε επιβληθεί στις 26 Απριλίου. Αιτία του αποκλεισμού ήταν η άρνηση της κυβέρνησης Θεόδωρου Δηλιγιάννη να διατάξει αποστράτευση και να σταματήσει τις πολεμικές προετοιμασίες κατά της Τουρκίας.
    1917: Συμμαχικός αποκλεισμός της Αθήνας. Ο γάλλος τέως υπουργός εξωτερικών Σελεστέν Ζονάρ φτάνει στον Πειραιά επικεφαλής του στόλου της Αντάντ, αποβιβάζει αγήματα στην ελληνική πρωτεύουσα, εξορίζει στην Κορσική μέλη της κυβέρνησης και πολλούς βασιλόφρονες πολιτικούς (Ιωάννης Μεταξάς, Δημήτριος Γούναρης, Σπύρος και Σταμάτης Μερκούρης) και απαιτεί την παραίτηση από τον θρόνο του Κωνσταντίνου, που δέχεται να μεταβεί στην Ελβετία.
    1939: Οι πολύ χαμηλές τιμές στα προϊόντα συμβάλουν στην επιτυχία του θεσμού των λαϊκών αγορών στην Αθήνα.

    1994: Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ εισηγούνται την παραπομπή του τέως πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών.
    http://www.sansimera.gr
    Είπαν
        Η αρετή είναι εμπόλεμος κατάσταση. Για να ζούμε ενάρετα πρέπει να παλεύουμε διαρκώς με τον εαυτό μας.  
    Ζαν Ζακ Ρουσό

    Ο καιρός

    Φθινοπωρινή η εικόνα του καιρού με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.  

    Ο καιρός για Πολύδροσος, Ελλάδα

     Lat:38.63 Lon: 22.53 μέσο υψόμετρο: 502m. (Χάρτης) 
    Τρέχουσες συνθήκες 
    (Εκτιμώμενη Αναφορά)
    Σχ.. Υγρασία: 89 %
    Άνεμος: Δ με 8 Km/h
    Ορατότητα: 0
    Πίεση: 1009.7 mb
    Μαϊ 24, 06:00 Τοπική ώρα
    Πολύδροσος,GR
    Θερμ:
    12 oC
    Βροχή
      12-ωρη πρόγνωση για Πολύδροσος, GRΑύριο   7-ημέρες
    Τοπική ώραΚαιρόςΘερμ
    °C
    Σχ. Υγρ
    %
    Άνεμος
    km/h
    09:00Ασθενής βροχή13 oC81%ΔΒΔ με 5 km/h 
    (2 Bf)
    12:00Ασθενής βροχή14 oC78%ΒΒΔ με 10 km/h 
    (2 Bf)
    15:00Ασθενής βροχή17 oC64%ΒΔ με 5 km/h 
    (2 Bf)
    18:00Συννεφιά18 oC61%ΔΝΔ με 6 km/h 
    (2 Bf)

     

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου