Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

"Οι Διστομίτες και οι νεοναζί".Ποια ήταν τελικά τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής

Οι κάτοικοι από το Δίστομο δεν δέχονται ότι τα ποσοστά που πήρε η Χρυσή Αυγή στο δήμο τους είναι άξια λόγου.Και διευκρινίζουν:

"Ο…Καλλικράτης   δημιούργησε ψευδαίσθηση  για τους ψήφους της »Χρυσής Αυγής» στο Μαρτυρικό Δίστομο Βοιωτίας που το 1944 οι γερμανοί Ναζί έσφαξαν 218 Διστομίτες!

Αρκετοί συντάκτες << παρασύρθηκαν >>από τα αποτελέσματα του Καλλικρατικού Δήμου Διστόμου-Αράχωβας -Αντίκυρας όπου πράγματι η Χρυσή Αυγή πήρε  κατά Μέσο Όρο 5,96% -δηλαδή 335 ψήφους-  και στα 3 Δημοτικά Διαμερίσματα  και »γέμισε ο τόπος » ρεπορτάζ ότι στο χωριό που μαρτύρησε από τους Ναζί 335 …ψήφισαν   τους νοσταλγούς του Χίτλερ!.

Αν όμως κάποιος κοιτάξει αναλυτικά τα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών βλέπει ότι  το μεγάλο ποσοστό της Χρυσής Αυγής το πήρε στα άλλα 2 χωριά του Καλλικρατικόυ Δήμου και συγκεκριμένα  7,47%  σε Αράχωρα  και 7.87%  σε  Αντίκυρα.

Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Διστόμου  ( μαζί με την τ.Κοινότητα Στειρίου)  η Χρυσή Αυγή πήρε 79 ψήφους, δηλαδή 3,48% . Μάλιστα αμιγώς στην ιστορική  κωμόπολη – χωρίς το Στείρι δηλαδή – το ποσοστό της Χρυσής Αυγής περιορίζεται στο 2,7% (μόνο ψήφοι 44).  Οπως σημειώνουν κάτοικοι που μας έστειλαν τα στοιχεία, στην πραγματικότητα οι ψήφοι Διστομιτών πρός την Χρυσή Αυγή είναι ακόμα λιγότεροι, αφού στο Δημοτικό Διαμέρισμα Διστόμου ψηφίζουν και οι κάτοικοι της εργατούπολης Παραλία Διστόμου (Ασπρα Σπίτια) που είναι κυρίως εσωτερικοί μετανάστες που εγκαταστάθηκαν εκεί την δεκαετία ’60 και ’70 για την λειτουργία του εργοστασίου Αλουμινίου (Πεσινέ).
 Πρώτο κόμμα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ 23,2%, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ με  19,70%, τρίτη η ΝΔ με 17,32%,μετά οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 7,14% ( ιδρύθηκε, όπως θυμάστε στο Δίστομο), το ΚΚΕ με 7,05%, Δημοκρατική Συμμαχία με 5,24% , η Δημοκρατική Αριστερά με 4,14% κοκ

Η καλύτερη απόδειξη όλων των παραπάνω, μας έγραψαν από το Δίστομο, είναι ότι το 2009 η Χρυσή Αυγή πήρε στο Δίστομο μόνο 6 ψήφους! " 
http://www.onalert.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου