Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Μισά λόγια από το ΠΑΜΕ,σιωπή απο τη ΔΑΚΕ για το Εργ.Κέντρο!

Απάντηση έστειλε το ΠΑΜΕ Φθιώτιδας αναφορικά με τα  καταιγιστικά δημοσιεύματα για  οικονομικές ατασθαλίες στο  «πράσινο» εργατικό κέντρο του  Νομού.
Ενώ  καταθέτει την πάγια θέση του για τα  σεμινάρια , επί των ημαρτημένων …πεπραγμένων δεν  αναφέρει ούτε λέξη. Διότι όπως  επισημαίνουν συνδικαλιστικοί  κύκλοι της περιοχής  «όταν το θέμα αυτό έχει κατ΄ επανάληψη ακροθιγώς  αναδειχτεί   σε αρκετές συνεδριάσεις του ΔΣ οπου μετέχει και εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ  όφειλε  εδώ και καιρο  να καταγγείλει  το   πάρτι που γίνονταν όλα αυτά τα χρόνια στο συγκεκριμμενο χώρο με τα  λεφτά του ελληνικού λαού ,δεν μπορεί  κανείς να μην πήρε μυρωδιά από την μπόχα που αναδύεται απο το μέγαρο της  Διάκου».
Εν πάση περιπτώσει το ΠΑΜΕ έστω και με τον δικό του τόπο πήρε θέση ,η  περίφημη ΔΑΚΕ που κόπτεται  κατά καιρούς για την αταξία  στο εργατικό κέντρο δεν  βρήκε έστω και μια λέξη  να αρθρώσει για το θέμα που έχει πανελλαδικές διαστάσεις;
Ακομη και η  προεδρος της Ν.Ε.Φθιωτιδας της Ν.Δ.εξέφρασε την  απορία της γιατι  η ομογάλακτη ΔΑΚΕ σιωπά;
Γιατί;
Πως να εκλάβουμε  αυτή τη σιωπή;
Η θέση του ΠΑΜΕ
Οι εκλεγμένοι στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας από τη Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία, που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, δηλώνουν τα εξής:
Ουδέποτε στην ιστορία της η ΔΑΣ υπερψήφισε τη διοργάνωση σεμιναρίων, ούτε έχει υποδείξει εργαζόμενους για συμμετοχή τους σ’ αυτά.
Η θέση μας εξ αρχής, ήταν πολύ συγκεκριμένη. Έχουμε καταδικάσει τα σεμινάρια και έχουμε τονίσει ότι στόχος τους είναι η αλλοτρίωση των συνδικαλιστικών στελεχών και ο εκμαυλισμός της συνείδησης των εργαζομένων. Παραχωρούν ψίχουλα στους συμμετέχοντες  ενώ οι διοργανωτές-ιδιώτες καρπώνονται το μεγαλύτερο μέρος των «πακέτων».
Οι εργαζόμενοι πρέπει να ξέρουν ότι τα χρήματα που χορηγούνται για τα σεμινάρια είναι δικά τους. Είναι μέρος της απλήρωτης εργασίας τους, της υπεραξίας που παράγουν οι ίδιοι με τη δουλειά τους.
Το κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις και τα κόμματά του γνωρίζουν πολύ καλά γιατί δίνουν και πού πάνε αυτά τα χρήματα.  Είναι μια μορφή των κονδυλίων που δίνονται για την χειραγώγηση της εργατικής τάξης, αξιοποιώντας τον πρόθυμο  κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό.
Σήμερα, που γιγαντώνεται η καπιταλιστική κρίση, αξιοποιούν υπαρκτά ή ανύπαρκτα προβλήματα υπεξαίρεσης  των κονδυλίων, που σαφώς καταδικάζουμε, για να εμφανίσουν ως αληθοφανή την λογική ότι όλοι φταίμε, βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι θύτες και θύματα, για να μείνουν στο απυρόβλητο οι κυρίως υπεύθυνοι οι κεφαλαιοκράτες.
Καλούμε τους εργαζόμενους να συστρατευτούν μαζί μας, ώστε τα χρήματα των σεμιναρίων να χορηγούνται μέσω του ΟΑΕΔ είτε για την επιμήκυνση του χρόνου επιδότησης της ανεργίας είτε για την ενίσχυση του επιδόματος της ανεργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου