Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Καλημέρα - Πρωινή ενημέρωση για χθές και για σήμερα

                                          Πολύδροσος Αγία Ελεούσα από την  '' Katerina Kokkinou''

                                                                           
Γιορτάζουν: Γλυκερία
 


Ελλάδα σήμερα
  • Άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και πτώση όλων των υπόλοιπων κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ και Χρυσή Αυγή), σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής, δείχνει η δημοσκόπηση της Κάπα Research για λογαριασμό της εφημερίδας Το Βήμα της Κυριακής. Από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι οι πολίτες θέλουν παραμονή στο ευρώ (78,1%), ενώ το 72% θεωρεί ότι για το σχηματισμό κυβέρνησης όλοι πρέπει να κάνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις.


  • Το μεσημέρι της Κυριακής θα ξεκινήσουν οι συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών με τον Κάρολο Παπούλια, στο πλαίσιο των συνταγματικών επιταγών για το σχηματισμό κυβέρνησης και αφού προηγήθηκαν οι τρεις αποτυχημένες διερευνητικές εντολές. Συγκεκριμένα, στις 12 το μεσημέρι ο Κάρολος Παπούλιας θα συναντηθεί με τους Αντώνη Σαμαρά, Αλ.Τσίπρα και Ευ.Βενιζέλο και στη συνέχεια θα έχει κατ' ιδίαν επαφές με τους Π.Καμμένο, Αλ.Παπαρήγα, Ν.Μιχαλολιάκο και Φ.Κουβέλη.
  • Μετά την επιστροφή και της τρίτης διερευνητικής εντολής στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Παπούλιας αναλαμβάνει πλέον την ευθύνη -βάσει του Συντάγματος- να καλέσει όλους τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων σε σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο. Διαβάστε ποια είναι τα επόμενα βήματα.
  • Λίγη ώρα μετά τα επεισόδια κοντά στην Αγία Σοφία ανάμεσα σε οπαδούς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, οι οπαδοί των Πρασίνων ήρθαν στα χέρια και με οπαδούς της Γαλατάσαραϊ στην πλατεία Ταξίμ, όπου υπήρξε... ανταλλαγή τραπεζιών, καρεκλών και διάφορων αντικειμένων.
  • Υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ τάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως επισημαίνει ο βουλευτής του κόμματος, Γιάννης Δραγασάκης στο «Βήμα της Κυριακής». Ξεκαθαρίζει ότι το κόμμα του αναγνωρίζει την αλληλεξάρτηση της χώρας με την ΕΕ και δεν κάνει λόγο για μονομερείς ενέργειες, «εκτός και αν υποχρεωθούμε». «Είναι σαν να είμαστε σε μία Σπιναλόγκα, είμαστε σε καραντίνα ως οι λεπροί της Ευρώπης» λέει, αναγνωρίζοντας ότι η Ελλάδα έχει απομονωθεί.


  • Γεγονότα σαν σήμερα
    Σαν σήμερα, το 1995, οι περιοχές της Κοζάνης και των Γρεβενών συγκλονίζονται από ισχυρό σεισμό. Οι κάτοικοι βγαίνουν πανικόβλητοι από τα σπίτια τους. Λίγο αργότερα ανακοινώνεται ότι η δόνηση έχει μέγεθος 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ορίστηκε στην Κνίδη Γρεβενών. Παρόλο που προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές, ιδίως σε παλιά κτίσματα, δεν υπήρξαν θύματα. 
     1821: Η νίκη των επαναστατικών δυνάμεων στο Βαλτέτσι ανοίγει το δρόμο για την κατάληψη της Τριπολιτσάς, στρατιωτικού και πολιτικού κέντρου της Πελοποννήσου (οπλαρχηγοί: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, Κυριακούλης Μαυρομιχάλης, Ηλίας Μαυρομιχάλης, Ιωάννης Μαυρομιχάλης, Δημήτρης Πλαπούταςκ.ά.).
    • 1830 - Ο Ισημερινός κερδίζει την ανεξαρτησία του από την Ισπανία.
    • 1909 - Διοργανώνεται για πρώτη φορά ο Ποδηλατικός γύρος της Ιταλίας. Πρώτος νικητής ήταν ο Ιταλός, Λουίτζι Γκάνα. Ο αγώνας παραμένει ακόμη και σήμερα ένας από τους πιο σημαντικούς για την ποδηλασία δρόμου.
    • 1912 - Ιδρύεται η περίφημη RAF, η πολεμική αεροπορία του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στη νίκη των συμμάχων στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
    • 1912 – Το πρώτο στρατιωτικό αεροπλάνο της Ελλάδας πραγματοποιεί την παρθενική του πτήση. Στο πιλοτήριο βρίσκεται ο Υπολοχαγός Δημήτριος Καμπέρος
    • 1939 – Αρχίζει η λειτουργία του πρώτου εμπορικού ραδιοφωνικού σταθμού στις ΗΠΑ. Ο σταθμός εκπέμπει στα μεσαία κύματα και έχει έδρα το Κονεκτικατ.
    • Οι δυνάμεις της Γερμανίας διασχίζουν τον ποταμό Μεύση και εισβάλλουν στη Γαλλία.
    • 1950 – Πραγματοποιείται για πρώτη φορά αγώνα Formula 1 στην πίστα του Σίλβερστοουν, της Βρετανίας. Το γκραν πρι διεξάγεται ακόμη στην ίδια πίστα.
    • 1981 – Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β’ γίνεται στόχος δολοφονικής απόπειρας στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Δράστης είναι ο Τούρκος Μεχμέτ Αλί Αγκτσά, ο οποίος συλλαμβάνεται και φυλακίζεται. Ο Πάπας τραυματίζεται σοβαρά, αλλά κερδίζει τη μάχη.
    • 1995 – Οι νομοί της Κοζάνης και των Γρεβενών συγκλονίζονται από ισχυρό σεισμό 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Προκαλούνται υλικές ζημιές, ιδίως σε παλιά κτίσματα, αλλά δεν υπάρχουν θύματα.

    Είπαν
    «Δεν μπορεί κανένας να πάρει όρκο για τίποτε και η δεύτερη γνώμη διαψεύδει την πρώτη ιδέα.»
    Σοφοκλής


    Ο καιρός

    7-ήμερη πρόγνωση καιρού για Πολύδροσος, Ελλάδα

    Lat:38.63 Lon: 22.53 Μέσο Υψόμ..: 502m.   (Χάρτης)
    ΗμερομηνίαΚαιρός ΠεριγραφήΘερμ °C
    Αίθριος καιρός το πρωί, βασικά καθαρός, αλλά και μικρή πιθανότητα βροχής για το υπόλοιπο της ημέρας.
    Λεπτομέρειες...
    Υψηλή: 23  oC 
    Χαμηλή: 14  oC
    ΒΒΔ  με 
     10 km/h
    Συννεφιά νωρίς το πρωί, βροχή και πιθανή καταιγίδα αλλά και διαστήματα με καθαρό καιρό για το υπόλοιπο της ημέρας.
    Λεπτομέρειες...
    Υψηλή: 22  oC 
    Χαμηλή: 15  oC
    ΝΝΑ  με 
     12 km/h
    Βροχή και πιθανή ισχυρή καταιγίδα νωρίς το πρωί,  πιθανή βροχή αλλά και διαστήματα με καθαρό καιρό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Καθαρός καιρός το βράδυ.
    Λεπτομέρειες...
    Υψηλή: 18  oC 
    Χαμηλή: 12  oC
    ΔΝΔ  με 
     23 km/h
    Αίθριος καιρός.
    Λεπτομέρειες...
    Υψηλή: 20  oC 
    Χαμηλή: 11  oC
    ΔΝΔ  με 
     17 km/h
    Αίθριος καιρός το πρωί, ασθενής βροχή για το υπόλοιπο της ημέρας.
    Λεπτομέρειες...
    Υψηλή: 20  oC 
    Χαμηλή: 11  oC
    ΔΝΔ  με 
     19 km/h
    Πιθανή βροχή αλλά και διαστήματα με καθαρό καιρό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Καθαρός καιρός το βράδυ.
    Λεπτομέρειες...
    Υψηλή: 17  oC 
    Χαμηλή: 10  oC
    ΔΝΔ  με 
     17 km/h
    Αίθριος καιρός.
    Λεπτομέρειες...
    Υψηλή: 20  oC 
    Χαμηλή: 10  oC
    ΒΒΔ  με 
     7 km/h

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου