Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Καλημέρα - Πρωινή ενημέρωση για χθές και για σήμερα

                                           Πολύδροσος λίγο πρίν τη χθεσινή βροχή

Γιορτάζουν: Επιφάνιος


Ελλάδα σήμερα

  • - Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου εμφανίζει μία ακόμη δημοσκόπηση, με ποσοστό άνω του 20%. Στην ίδια έρευνα, το 50% των ερωτώμενων απάντησε ότι επιθυμεί κυβέρνηση της Κεντροαριστεράς και μόνο το 34% προσδοκά κυβέρνηση της Κεντροδεξιάς.
  • - Ο Αλέξης Τσίπρας οδηγεί τη χώρα στην ακυβερνησία επισήμανε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντηση με τον Ευ.,Βενιζέλο στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών για το σχηματισμό κυβέρνησης.
  • - «Η σταθερότητα των θέσεων της ΔΗΜΑΡ είναι δεδομένη και διαχρονική» απαντά ο Φ.Κουβέλης στην ελπίδα που εξέφρασε ο κ. Τσίπρας να μείνει ο κ. Κουβέλης σταθερός στη θέση του και να μην συμμετάσχει σε κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. «Με επικοινωνιακά τερτίπια δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πέταξε τη δυνατότητα να υπάρξει κυβέρνηση της Αριστεράς» σημειώνει η ΔΗΜΑΡ.
  • - Μετά την επιστροφή και της τρίτης διερευνητικής εντολής στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Παπούλιας αναλαμβάνει πλέον την ευθύνη -βάσει του Συντάγματος- να καλέσει όλους τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων σε σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο. Διαβάστε ποια είναι τα επόμενα βήματα.
  • - Ανώτατος αξιωματούχος της κυβέρνησης Ομπάμα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, υποστήριξε ότι το «ασαφές αποτέλεσμα» στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές καθιστά ακόμη «πιο περίπλοκες» τις προσπάθειες για την επίλυση της ελληνικής κρίσης χρέους.



Γεγονότα σαν σήμερα

1830: Αντικαποδιστριακή στάση σημειώνεται στο Λιμένι, το προπύργιο των Μαυρομιχαλαίων.
1900: Η λειψυδρία στον Πειραιά οδηγεί σε συνεχείς καβγάδες για την εξασφάλιση λίγου νερού.

1930: Ιδρύεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία από την κυβέρνηση Βενιζέλου.

1982: Θερίζει το νέφος! Εκατοντάδες Αθηναίοι διακομίζονται στα νοσοκομεία και τα ΙΧ «εκδιώκονται» από το κέντρο της πρωτεύουσας.

1982: Στο ιερό προσκύνημα της Φατίμα στην Πορτογαλία, ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β' δέχεται τη δεύτερη απόπειρα δολοφονίας του. Οι δυνάμεις ασφαλείας συλλαμβάνουν έναν ισπανό ιερέα, λίγο πριν επιτεθεί με την ξιφολόγχη του εναντίον του Ποντίφικα.

1984: Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής επαναλαμβάνει την πρόταση που είχε κάνει ως πρωθυπουργός το 1976 για μόνιμη τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα, με αφορμή το μποϊκοτάζ των δυτικών χωρών στους Ολυμπιακούς της Μόσχας το 1980 και την απάντηση του ανατολικού μπλοκ στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες το 1984.
1992: Πέθανε ο Νίκος Γκάτσος, ποιητής και στιχουργός. («Αμοργός») (Γεν. 8/12/1911)




Είπαν

«Ευγένεια είναι το ν' αντιμετωπίζεις ήρεμα και χωρίς θυμό τους κακούς τρόπους των άλλων.»
Μαρί Ανρί Μπέιλ

 http://www.sansimera.gr


ο καιρός 

Ο καιρός για Πολύδροσος, Ελλάδα

 Lat:38.63 Lon: 22.53 μέσο υψόμετρο: 502m. (Χάρτης) 
Τρέχουσες συνθήκες 
(Εκτιμώμενη Αναφορά)
Σχ.. Υγρασία: 76 %
Άνεμος: ΒΒΔ με 14 Km/h
Ορατότητα: 0
Πίεση: 1017.4 mb
Μαϊ 12, 06:00 Τοπική ώρα
Πολύδροσος,GR
Θερμ:
14 oC
Συννεφιά

  12-ωρη πρόγνωση για Πολύδροσος, GRΑύριο   7-ημέρες
Τοπική ώραΚαιρόςΘερμ
°C
Σχ. Υγρ
%
Άνεμος
km/h
09:00Συννεφιά18 oC66%ΒΒΔ με 13 km/h 
(3 Bf)
12:00Συννεφιά21 oC53%ΒΒΑ με 10 km/h 
(2 Bf)
15:00Αραιή συννεφιά22 oC48%ΒΑ με 10 km/h 
(2 Bf)
18:00Αίθριος καιρός22 oC47%ΒΑ με 6 km/h 
(2 Bf)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου