Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Καλημέρα - Πρωινή ενημέρωση για χθές και για σήμερα

                                              Πολύδροσος 1955


11 Μαΐου
 Γιορτάζουν: Μεθόδιος, Ολυμπία

Ελλάδα σήμερα

  • Με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά θα συναντηθεί το πρωί της Παρασκευής ο Ευάγγελος Βενιζέλος, συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για το σχηματισμό κυβέρνησης. Το απόγευμα αναμένεται η συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον Αλέξη Τσίπρα. Την Πέμπτη παρουσιάστηκαν ίχνη σύγκλισης μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Αριστεράς κατά τη συνάντηση των προέδρων των δύο κομμάτων. Εντούτοις, όλα δείχνουν η προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης θα κριθεί στην αναμενόμενη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το Σαββατοκύριακο.
  • Με επιστολή τους προς εναλλακτικά, φιλελεύθερα, κεντροαριστερά ή αριστερά κόμματα που έμειναν εκτός Βουλής (Δημοκρατική Συμμαχία, Δημιουργία Ξανά!, Δράση - Φιλελεύθερη Συμμαχία, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Κοινωνική Συμφωνία, Κόμμα Πειρατών Ελλάδας), οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούν σε κοινή πρωτοβουλία για αλλαγή από αυτή τη Βουλή του εκλογικού νόμου με τον οποίο θα διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές.
  • Κείμενο καταδίκης της ναζιστικής ιδεολογίας και της συμπεριφοράς των εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης. Το κείμενο, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, ανέφερε ότι «καταδικάζουμε τη ναζιστική ιδεολογία και τη ναζιστική συμπεριφορά που εκφράζεται από τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο».
  • «Ο αρχιτέκτονας της μνημονιακής πολιτικής κος Βενιζέλος και το αριστερό του δεκανίκι κος Κουβέλης ανέλαβαν να λύσουν το πρόβλημα της… ακυβερνησίας της χώρας, προτείνοντας 'οικουμενική κυβέρνηση', που ουσιαστικά θα αναλάβει να συνεχίσει την πολιτική του Μνημονίου» σχολιάζει σε αιχμηρή δήλωση η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Επαναλαμβάνει δε τη θέση της ότι κάθε απόπειρα σχηματισμού κυβέρνησης στη βάση της πολιτικής του Μνημονίου «συνιστά πραξικόπημα και πρέπει να σαρωθεί από ένα λαϊκό ξεσηκωμό». Ο λαός θα πει την τελευταία λέξη, τονίζει.
  • Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος απήγγειλε η Εισαγγελία σε περισσότερα από 20 άτομα για την αποκαλούμενη υπόθεση του «κυκλώματος ακινήτων» στην οποία φέρεται να εμπλέκονται μία εφέτης, ένας πρόεδρος εφετών, ένας εισαγγελέας πρωτοδικών, ένας αρχιμανδρίτης, δικηγόροι, δικαστικοί επιμελητές, εφοριακοί, τραπεζικοί υπάλληλοι και αστυνομικοί, ενώ πρωταγωνιστικός ρόλος αποδίδεται σε έναν πολιτικό μηχανικό.

 
ΓΕΓΟΝΟΤΑ Σαν σήμερα
330: Το Βυζάντιο μετονομάζεται σε Νέα Ρώμη και γίνεται πρωτεύουσα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
1894: Ξεσπά μεγάλη απεργία στο εργοστάσιο κατασκευής βαγονιών «Πούλμαν» στο Ιλινόις.
1926: Με διαταγή του δικτάτορα Θεόδωρου Πάγκαλου απαγορεύεται στις γυναίκες να φοράνε κοντή φούστα... Η άκρη του υφάσματος πρέπει να απέχει 30 εκατοστά από το έδαφος.
1927: Ιδρύεται η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών στο Λος Άντζελες. Γνωστότερη στους κινηματογραφόφιλους ως Ακαδημία, απονέμει κάθε χρόνο τα Βραβεία Όσκαρ.
1967: Ο Ανδρέας Παπανδρέου φυλακίζεται στις φυλακές Αβέρωφ, ενώ εκφράζονται φόβοι για τη ζωή του.
1969: Οι Monty Pythons κάνουν το ντεμπούτο τους στην Αγγλία.

Ο καιρός για Πολύδροσος, Ελλάδα

 Lat:38.63 Lon: 22.53 μέσο υψόμετρο: 502m. (Χάρτης) 
Τρέχουσες συνθήκες 
(Εκτιμώμενη Αναφορά)
Σχ.. Υγρασία: 87 %
Άνεμος: Β με 12 Km/h
Ορατότητα: 0
Πίεση: 1019.9 mb
Μαϊ 11, 06:00 Τοπική ώρα
Πολύδροσος,GR
Θερμ:
13 oC
Βροχή
  12-ωρη πρόγνωση για Πολύδροσος, GR
Τοπική ώραΚαιρόςΘερμ
°C
Σχ. Υγρ
%
Άνεμος
km/h
09:00Ασθενής βροχή14 oC84%Β με 11 km/h 
(3 Bf)
12:00Ασθενής βροχή15 oC80%Β με 13 km/h 
(3 Bf)
15:00Πιθανή βροχή19 oC66%ΒΒΑ με 11 km/h 
(2 Bf)
18:00Πιθανή βροχή19 oC64%ΒΒΑ με 8 km/h 
(2 Bf)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου