Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Καλημέρα - Πρωινή ενημέρωση - Τι έγινε σαν σήμερα

                                            Πολύδροσος 10-5-2012 στις 07¨30
Γιορτάζει ο Σίμωνας.


Σήμερα

  • Ινδός καθηγητής προσήχθη το μεσημέρι της Τετάρτης σε αστυνομικό τμήμα στο κέντρο της Αθήνας, καθώς θεωρήθηκε παράνομος μετανάστης. Τελικώς, αφού προηγήθηκε παρέμβαση των πρυτανικών αρχών της ΑΣΟΕΕ, ο καθηγητής αφέθηκε ελεύθερος.
  • Σε συστράτευση καλεί όλες τις αριστερές δυνάμεις η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μετά από συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της - αποτελούμενη από τους Άγγελο Χάγιο, Σπύρο Δρίτσα, Δημήτρη Σαραφιανό και Γιάννη Σηφακάκη - με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτό που λέμε εμείς είναι ότι ο λαός κέρδισε μια πρώτη επιτυχία, δίνοντας ένα ράπισμα στις δυνάμεις του Μνημονίου και του μαύρου μετώπου. Μπορεί να κάνει μια δεύτερη επιτυχία αν κάνει το βήμα να πάρει την κατάσταση στα χέρια του» δήλωσε ο κ. Χάγιος.
  • Υπέρ ενός επί της ουσίας προγραμματικού διαλόγου, εν όψει των αναπόφευκτων επαναληπτικών εκλογών, τάσσονται οι Οικολόγοι Πράσινοι σε απάντησή τους στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, μία ημέρα μετά την συνάντησή τους στην Βουλή. Ακόμη ζητούν οι επαναληπτικές εκλογές να διεξαχθούν με απλή αναλογική. Εάν η ύπαρξη κυβερνητικού σχήματος δεν καταστεί εφικτή, πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση λίγων ημερών με αποκλειστική αποστολή την ψήφιση νέου εκλογικού νόμου και κατάργηση του πριμ των 50 εδρών, λένε οι Ο.Π.
  • «Μετά το τέλος των επαφών μου, διαπίστωσα ότι υπάρχει ευρεία κοινωνική στήριξη, αλλά ασθενής πολιτική στήριξη. Δεν μπορούμε να κάνουμε το όνειρο μίας αριστερής κυβέρνησης πραγματικότητα» δήλωσε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά το πέρας των διερευνητικών του επαφών για το σχηματισμό κυβέρνησης. Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι θα επιστρέψει την Πέμπτη τη διερευνητική εντολή και το κόμμα του θα συμμετάσχει σε όλες τις διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα.
  • «Στην κοροϊδία των διερευνητικών εντολών, όπου ο ένας προσπαθεί να ρίξει στον άλλο την ευθύνη για τη μη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, εκλογές, για να παρέμβει ο λαός». Με αυτή τη φράση σχολίασε το ΚΚΕ την εν εξελίξει διαδικασία των διερευνητικών επαφών για το σχηματισμό κυβέρνησης και αποτελεί, πλέον, το πρώτο κόμμα που ζητά προσφυγή, εκ νέου, στις κάλπες.

Σαν σήμερα
1267: Η Εκκλησία της Βιέννης διατάζει όλους τους Εβραίους να φορούν ένα διακριτικό σήμα.
1329: Ο βυζαντινός αυτοκράτορας Ανδρόνικος Γ', κατά την εκστρατεία του εναντίον των Τούρκων του Ορχάν, ηττάται στη μάχη του Πελεκάνου, στην ασιατική ακτή της Προποντίδος.
1801: Οι πειρατές της Μπαρμπαριάς κηρύσσουν πόλεμο εναντίον των ΗΠΑ.
1859: Σημειώνοντα συγκρούσεις στην Αθήνα μεταξύ φοιτητών και αστυνομίας. (Σκιαδικά)
1902: Ιατρικό επίτευγμα στην Αθήνα. Ο χειρουργός Σπυρίδων Μαγγίνας αφαιρεί με επιτυχία από ασθενή του ολόκληρο το δεξιό νεφρό του. Η εγχείρηση αυτή έχει ποσοστό επιτυχίας στο εξωτερικό μόλις ένα τοις χιλίοις.
1956: Εκτελούνται από τις βρετανικές αρχές οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ Μιχαήλ Καραολής και Ανδρέας Δημητρίου, οι οποίοι ανέρχονται στην αγχόνη ψάλλοντες τον εθνικό ύμνο και ζητωκραυγάζοντες υπέρ της Ενώσεως.
 
Είπαν
«Δεν μπορεί κανένας ν' αποκτήσει δύναμη, σταθερή με αδικίες, επιορκίες και ψευτιές.»
Δημοσθένης

 

Πηγή: http://www.sansimera.gr



Ο Καιρός
 12-ωρη πρόγνωση για Πολύδροσος, GR Αύριο   7-ημέρες
Τοπική ώρα Καιρός Θερμ
°C
Σχ. Υγρ
%
Άνεμος
km/h
09:00 Αραιή συννεφιά 16 oC 75% ΒΒΑ με 9 km/h
(2 Bf)
12:00 Πιθανή βροχή 19 oC 63% ΒΑ με 12 km/h
(3 Bf)
15:00 Ασθενής βροχή 20 oC 58% ΑΒΑ με 15 km/h
(3 Bf)
18:00 Πιθανή βροχή 19 oC 58% ΑΒΑ με 12 km/h
(3 Bf)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου