Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

2η παγκοσμίως η Ελλάδα με 394 "γαλάζιες σημαίες" - Αναλυτικά οι ακτές

Επειδή το καλοκαίρι είναι προ των πυλών, οι εξορμήσεις μας στις παραλίες είναι όλο και ποιο συχνές. Τι καλύτερο λοιπόν από το να μάθουμε ποιες ελληνικές ακτές κέρδισαν επάξια και φέτος το διεθνές βραβείο ποιότητας "Γαλάζιες Σημαίες";
Με 394 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει για ακόμη μια χρονιά την τιμητική δεύτερη θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 48 χώρες.
Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.179 ακτές και 659 μαρίνες σε όλο τον κόσμο, όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ).
Η "Γαλάζια Σημαία" αποτελεί ένα διεθνές σύμβολο ποιότητας, θεωρούμενο το πιο γνωστό περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο. Από το 1987 απονέμεται διεθνώς  σε όσες ακτές και μαρίνες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις του.
Ουσιαστικά δηλαδή, εκτός από την επιθυμητή, εξαιρετική ποιότητα νερών κολύμβησης, οι ακτές που βραβεύονται με τη γαλάζια σημαία πρέπει να τηρούν κατά κράτος άλλα 31 αυστηρά κριτήρια.
Αυτά αφορούν σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και ταυτόχρονα περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

 Στην Φωκίδα δυστυχώς δεν υπάρχει γαλάζια σημαία.
Σε Φθιώτιδα και Βοιωτία γαλάζιες σημαίες πήραν:

–ΦΘΙΩΤΙΔΑ [8]
Δήμος Στυλίδας
Γλύφα
Δήμος Μώλου  - Αγ. Κωνσταντίνου
Καμένα Βούρλα/Γαλήνη
Δήμος Λοκρών
Σκάλα Αταλάντης
Τραγάνα
Λιβανάτες 1/Κυανή Ακτή
Λιβανάτες 2/Σχοινιάς
Λιβρίχιο
Σουβάλα

–ΒΟΙΩΤΙΑ [2]
Δήμος Τανάγρας
Πλάκα Δηλεσίου
Δήμος Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας
Άγιος Ισίδωρος 

Για την υπόλοιπη Ελλάδα στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.cosmo.gr/Lifestyle/Taxidi/Paralies/2h-pagkosmiws-h-ellada-me-394-galazies-shmaies-des-analytika-tis-aktes.1788976.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου