Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Η αγανάκτηση ψήφος ανατροπής από το λαό λέει ο Αλέξης Τσίπρας

Αθήνα
Μήνυμα προς το λαό να μετατρέψει την αγανάκτησή του σε πολιτική πρόταση και ψήφο ανατροπής και με αυτήν τη θέση να προσέλθει στις κάλπες, απηύθυνε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη Τύπου, με αφορμή και την αυτοκτονία του 77χρονου στην πλατεία Συντάγματος, την οποία χαρακτήρισε συνειδητή πολιτική πράξη.

Ο κ.Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την για έλλειμμα Δημοκρατίας και διαφάνειας, όσον αφορά το θέμα της διαχείρισης των προβλημάτων του τραπεζικού συστήματος, των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, των αγροτικών χρεών, αλλά και για το θέμα του μπόνους των 50 εδρών που παίρνει το πρώτο κόμμα.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ομιλία του Ευ. Βενιζέλου την Τετάρτη σε πνευματικούς ανθρώπους για τον κίνδυνο εκφασισμού, ο κ.Τσίπρας κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι είναι προκλητικό να λέγονται αυτά από τον κ.Βενιζέλο, από τον «φυσικό αυτουργό αυτής της βίαιης πολιτικής» και από αυτούς που προσπαθούν να αλλάξουν την ατζέντα, από τη «βάρβαρη» πολιτική, στην ανάδειξη του μεταναστευτικού, με όρους καιροσκοπισμού. Είναι οι ίδιοι και η πολιτική τους, επισήμανε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν καταστήσει τη Χρυσή Αυγή υποψήφια για είσοδο στο Κοινοβούλιο.
Ο κ. Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει αυτή την υποκριτική, όπως την χαρακτήρισε, πολιτική και τόνισε ότι με αυτή την πολιτική έχουν στρατευθεί και διανοούμενοι, οι οποίοι με τον τρόπο τους καλλιεργούν τον φόβο στον ελληνικό λαό. «Αν οι κοινωνίες θα οδηγηθούν σε πρόοδο ή θα επιβληθούν και θα ηγεμονεύσουν ιδεολογίες μισαλλοδοξίας είναι ένα ζήτημα ανοιχτό και το παλεύουμε» είπε ο κ.Τσίπρας και κάλεσε την ελληνική κοινωνία να συνεχίσει να αντιδρά στον φόβο.

Όσον αφορά τον τραπεζικό τομέα, ο κ. Τσίπρας έθεσε θέμα διαφάνειας, τονίζοντας ότι μία ιδιωτική εταιρεία, η Black Rock, αξιολογεί, προτείνει και η κυβέρνηση υλοποιεί. Ενώ εξέφρασε αμφιβολίες για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ακόμη και αν αυτή γίνει, τίποτα δεν εγγυάται τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος και επανέφερε τη θέση του κόμματός του για δημόσιο έλεγχο των τραπεζών.
Όπως άφησε σαφώς να εννοηθεί ο κ.Τσίπρας, θα αναδείξει ως θέμα πρώτης γραμμής, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, το μπόνους των 50 εδρών που παίρνει το πρώτο κόμμα. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δεν είναι δυνατόν, σήμερα, με τον πολυκερματισμό και όλες τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν θα ξεπεράσουν το 20- 25%, να δίνεται αυτό το μπόνους. 

Πρόκειται, πρόσθεσε, για μια ρύθμιση, παράλογη και αντιδημοκρατική που αλλοιώνει τη δημοκρατική βούληση του λαού. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μείνει στην καταγγελία, καθώς, όπως είπε, έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή σχετική τροπολογία για να διορθωθεί ο εκλογικός νόμος, ενώ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ως βασικό υπεύθυνο για το ότι δεν γίνεται δεκτή. Επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ, «συνειδητά θέλει να πάνε οι 50 έδρες στη ΝΔ γιατί έχουν συμφωνήσει να συγκυβερνήσουν».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε, επίσης, τις προτάσεις του για τη ρύθμιση των χρεών των νοικοκυριών, των αγροτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ως ένα μέτρο κοινωνικής δικαιοσύνης. Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η συνεχιζόμενη μείωση των εισοδημάτων έχει καταστήσει αδύνατη την εξυπηρέτηση των δανείων πολλών οικογενειών και τόνισε ότι, χωρίς ρύθμιση και διαγραφή μέρους του χρέους, το πρόβλημα δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί.
Αντίστοιχη πρόταση παρουσίασε και για τη ρύθμιση των χρεών των αγροτών, τονίζοντας ότι επείγει η αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος γιατί, διαφορετικά, η αγροτική παραγωγή οδηγείται σε καταστροφή.

Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο κ.Τσίπρας είπε ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία, το 2011, έκλεισαν 68.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ εκτιμάται ότι θα κλείσουν άλλες 62.000, με εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους να έχουν οδηγηθεί ή να οδηγηθούν σύντομα στην ανεργία και ζήτησε την ενεργοποίηση κεφαλαίων από το ΕΣΠΑ, καθώς και την ίδρυση τράπεζας ειδικού σκοπού για την τόνωση της ανάπτυξης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου