Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Καλημέρα - Πρωινή ενημέρωση - Τι έγινε σαν σήμερα

                                                Πολύδροσος Άνοιξη 2012

Καιρός

Πρόσκαιρες βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Επικράτηση Β-ΒΑ ανέμων και μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Αισιόδοξες οι προβλέψεις για την Πρωτομαγιά. 

Αν ήταν χειμώνας, θα έφερνε κρύο και χιόνια κυρίως στις προσήνεμες στο Β-ΒΑ ρεύμα περιοχές. Στα τέλη Απριλίου μας φέρνει τοπικές βροχές, καταιγίδες και λίγη ψύχρα, για να μη πω δροσιά. Μιλώ για την ατμοσφαιρική διαταραχή που μας ήλθε από τα ΒΑ και εδώ και αρκετές ώρες επηρεάζει την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και περιοχές του Β-ΒΔ Αιγαίου. Κατά τη διάρκεια του Σαββάτου η διαταραχή αυτή θα επηρεάσει ολόκληρη σχεδόν την ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα. Την Κυριακή και τη Δευτέρα γενικά δεν προβλέπονται βροχές και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Αυτό που δεν θα αλλάξει είναι οι Β-ΒΑ άνεμοι που θα συνεχιστούν με ένταση έως τα 7 μποφόρ (Αιγαίο). Με αρκετά καλό καιρό θα περάσει η Πρωτομαγιά, αν και τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στη βορειοδυτική Ελλάδα. Ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση.
Το Σάββατο (28/4) στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το ΒΔ Αιγαίο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά-Εύβοια και την Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικούς όμβρους το απόγευμα στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία.. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στην κεντρική Ελλάδα και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Ιόνιο 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά πελάγη 5 με 6 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί: στα βόρεια από 8 έως 23 βαθμούς, στα δυτικά από 9 έως 24 βαθμούς, στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα από 10 έως 22 βαθμούς και στο Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Την Κυριακή (29/4) στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά Ελλάδα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών πολύ νωρίς το πρωί. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες στα ηπειρωτικά το απόγευμα κατά τόπους θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.
Τη Δευτέρα (30/4) προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο το πρωί στη νοτιοανατολική νησιωτική Ελλάδα και το απόγευμα στις ηπειρωτικές περιοχές θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ και πιθανώς τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα.
Την Τρίτη (Πρωτομαγιά) αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος σχεδόν παντού, αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ και πιθανώς τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
12-ωρη πρόγνωση για Πολύδροσος, GR αύριο 7-ημέρες
Τοπική ώρα Καιρός Θερμ
°C
Σχ. Υγρ
%
Άνεμος
km/h
09:00 Αίθριος καιρός 13 oC 65% ΒΒΑ με 8 km/h
(2 Bf)
12:00 Αραιή συννεφιά 16 oC 56% ΒΑ με 8 km/h
(2 Bf)
15:00 Πιθανή βροχή 16 oC 57% ΒΒΑ με 11 km/h
(3 Bf)
18:00 Αυξημένη συννεφιά 16 oC 58% ΒΒΑ με 11 km/h
(2 Bf)


ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
1899: Γεννιέται ο Σουβαλιώτης Γιώργος Αδαμόπουλος (Adamson), δημοσιογράφος, επιχειρηματίας και εκπαιδευτικός. Το 1932 ίδρυσε ένα από τα πρώτα πανεπιστήμια των Φιλιππίνων, το Adamson University, στο οποίο σήμερα φοιτούν περίπου 22.000 φοιτητές και θεωρείται το έκτο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας.
1299: Λήγει η εξέγερση της Κρητικής αριστοκρατίας κατά των Βενετών (Επανάσταση Αλέξη Καλλέργη, 1282-1299), με την παραχώρηση προνομίων.
1928:Η πόλη της Κορίνθου, που καταστράφηκε από τον τρομερό σεισμό της 23ης Απριλίου, κατεδαφίζεται ολόκληρη για να ανοικοδομηθεί από την αρχή.
1686:Δημοσιεύεται ο πρώτος τόμος των αρχών του Ισαάκ Νεύτωνα.
1963:Το Δ' Πανσπουδαστικό Συνέδριο αποφασίζει τη δημιουργία φοιτητικής ένωσης με την επωνυμία ΕΦΕΕ. Πρώτος πρόεδρός της εκλέγεται ο Γιάννης Τζανετάκος.
Δύο χρόνια συμπληρώνονται από την ημέρα που ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε από το Καστελόριζο ότι η χώρα προσφεύγει στη χρηματοπιστωτική στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου