Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

6η του Απρίλη! Γιατί οι Έλληνες πεθαίνουν όρθιοι και όχι προσκυνημένοι


Όσο και αν θέλουν να ξεχάσετε την σημερινή ημέρα, όσο και να πασχίζουν να σας στερήσουν την περηφάνια και την ταυτότητά σας, όσο και αν θέλουν οι προσκυνημένοι Χατζιαβάτηδες της δοτής κυβέρνησης να σας μετατρέψουν σε παθητικά ανθρωπάκια, ..όσο υπάρχει μνήμη και όσο υπάρχει Ελλάδα αυτοί που άφησαν σαν σήμερα το αίμα τους εκεί που οι πολιτικοί μας φτύνουν, δεν θα σας αφήσουν να ξεχάσετε και θα στοιχειώνουν τον ύπνο και τον ξύπνιο σας! Έχετε χρέος να μην ξεχάσετε!
Συμπληρώνονται 71 χρόνια από την 6η Απριλίου 1941 ,όταν έγινε η Εισβολή του Γερμανικού Στρατού στην Ελλάδα ,κάτι που επέφερε την 4ετή Κατοχή της Χώρας μας με τα συνακόλουθα δεινά . Ήταν Απρίλιος του 1941 ,όταν οι συνεχείς ήττες των Ιταλών εισβολέων στα βουνά της Βορείου Ηπείρου από τον Ελληνικό Στρατό (τον Μάρτιο είχε αποκρουσθεί η περίφημη Ιταλική Εαρινή επίθεση με την παρουσία του ιδίου του Μουσολίνι) έπεισαν τον Χίτλερ και το Επιτελείο του να οργανώσει και να εκτελέσει την δική του εισβολή. Πίστευε ότι έτσι θα έβγαζε τους Ιταλούς από την ήττα και την ταπείνωση.
Και όμως ο Ελληνικός Στρατός, με τις λίγες παρατακτές του Δυνάμεις στα σύνορα με Βουλγαρία και Γιουγκοσλαβία, μπόρεσε να δείξει τον δυναμισμό και τον ηρωισμό του ,κερδίζοντας τον θαυμασμό των Συμμάχων αλλά και των Γερμανών εισβολέων .Στα Οχυρά της «Γραμμής Μεταξά» (γνωστότερα αυτά του Ρούπελ, του Ιστίμπεη και της Μαλιάγκας) γράφτηκαν νέες σελίδες Δόξας. Οι Γερμανοί κατάλαβαν, ότι είχαν να κάνουν με στρατιώτες που πολεμούσαν για την Πατρίδα τους με αυταπάρνηση. Τα οχυρά της αμυντικής γραμμής Μεταξά, επί των στενών του Στρυμόνα, επανδρωμένα από λίγους Έλληνες μαχητές θα γράψουν μία ακόμη ένδοξη σελίδα πολεμικής ιστορίας.
Πηγή ενημέρωσης: Prionokordela.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου