Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Έντονη Διαμαρτυρία για τον Αποκλεισμό του Δήμου Δελφών από τη Διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας 2012.


ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΕΛΦΩΝ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών εκφράζει την πιο έντονη διαμαρτυρία του για την πρωτοφανή (στα 76 χρόνια του Θεσμού) και εντελώς αδικαιολόγητη απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής να μη συμπεριλάβει στη φετινή διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας τους Δελφούς (την πόλη των Δελφών και τον «Καλλικρατικό» Δήμο Δελφών). Είναι γνωστή στην Ε.Ο.Ε. η πανάρχαια σύνδεση Δελφών – Ολυμπίας, που ξεκινά από τον περίφημο πυθικό χρησμό, ο οποίος έπεισε τους αρχαίους μας πρόγονους να ξεκινήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 776 π.Χ.
Η Ολυμπιακή Ιδέα συνδέεται άμεσα με τους Δελφούς και τους Πυθικούς Δελφικούς Αγώνες, ενώ πασίγνωστη και προφανής είναι η σύνδεση των δύο αυτών Ιερών τόπων (Δελφών – Ολυμπίας) στη συνείδηση ολόκληρης της ανθρωπότητας, ως δύο από τους τρεις (μαζί με την Ακρόπολη των Αθηνών) σημαντικότερους πυλώνες του μεγαλειώδους αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.
Σε κάθε περίπτωση και πέραν της δικής μας εύλογης και αυτονόητης εντονότατης διαμαρτυρίας (που έχει ήδη εκφραστεί και με ανακοίνωση του κ. Δημάρχου), οφείλει η Ε.Ο.Ε. να επιδείξει σεβασμό στο συμβολισμό που περικλείει ο ιερός χώρος των Δελφών για την Παγκόσμια Κοινότητα και ιδιαιτέρως για το Ολυμπιακό Κίνημα και να διορθώσει άμεσα την εσφαλμένη και αδικαιολόγητη απόφασή της.
Επιτέλους, αυτή την δύσκολη για το λαό και το έθνος μας στιγμή, ας μην αποκαθηλώνουμε με δικές μας ενέργειες τα σημαντικότερα σύμβολα και παγκόσμια σημεία αναφοράς του Ελληνισμού.

------------------------------------------------------------------------------

     
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΛΦΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ             



ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΗΜ. ΦΟΥΣΕΚΗΣ                    ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Η. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου