Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ - ΕΛΑΤΕΙΑΣ

   Μετά από τέσσερις συνεδριάσεις

Στο Δημοτικό κατάστημα Αμφίκλειας

Ψηφίστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας            




Μετά από τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες για την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας, τελικά εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στην συνεδρίαση της Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2012 που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά μετά από 15 μήνες όχι στην έδρα του Δήμου την Κάτω Τιθορέα, αλλά στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού καταστήματος Αμφίκλειας.

Γούρικη λοιπόν φαίνεται ότι αποδείχτηκε η Αμφίκλεια για το Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, καθώς μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες τελικά εγκρίθηκε, και μάλιστα μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα η πλειοψηφούσα παράταξη το ψήφισε ομόφωνα.  (φαίνεται ότι η συγκέντρωση της περασμένης εβδομάδας στην Αμφίκλεια, λειτούργησε συσπειρωτικά για την παράταξη του κ. Ντούρου).
Ο κ. Γώγος μετά από αντιπαράθεση που είχε με τον κ. Ντούρο, τον χαρακτήρισε Δήμαρχο της Αμφίκλειας και όχι του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας. Χαρακτήρισε ακόμα τον «Καλλικράτη» καταστροφή για τον τόπο, και ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά με την καταλληλότητα του πόσιμου νερού σε όλο το Δήμο, καθώς επίσης και να δημοσιευτούν οι τελευταίες μετρήσεις.

Ο κ. Γρίβας με τη σειρά του εξήγησε τους λόγους για τους οποίους στις προηγούμενες συνεδριάσεις καταψήφισε το Τεχνικό πρόγραμμα, λέγοντας ότι  το συγκεκριμένο σχέδιο είναι πρόχειρο, δεν υπάρχουν ομαδοποιημένα έργα έτσι ώστε να ξέρουμε αναλυτικά σε ποιο έργο ποιο ποσό θα αντιστοιχεί και τέλος χαρακτήρισε απαράδεκτο να μην έχει ερωτηθεί κανένας Πρόεδρος  από τις τοπικές κοινότητες, για το ποιό έργο χρειάζεται περισσότερο η περιοχή του, καθώς αυτοί είναι οι μόνοι που γνωρίζουν τα πραγματικά προβλήματα της περιοχής τους.  Κλείνοντας είπε ότι: <<το συγκεκριμένο τεχνικό πρόγραμμα είναι μακριά από τα σχέδια και τα οράματα τα δικά μας>>.

Ο κ. Καράφλας  παρουσίασε 10 προτάσεις  τις οποίες και ζήτησε να ενταχθούν στο συγκεκριμένο τεχνικό πρόγραμμα, καθώς επίσης ζήτησε το ποσό των 20 χιλιάδων ευρώ που αντιστοιχεί για την κατασκευή εκκλησίας στο κοιμητήριο της Τιθορέας, από την στιγμή που βρέθηκε χορηγός – χρηματοδότης, να μεταφερθούν για την μελέτη της πεζογέφυρας της Βελίτσας.

Στα αξιοσημείωτα της συνεδρίασης είναι και η τοποθέτηση του κ. Βαφιά, όπου αφού έκανε μια ανασκόπηση στα πεπραγμένα του Δήμου από την αρχή αυτής της δημοτικής αρχής  μέχρι σήμερα, χαρακτήρισε ρεαλιστικό το συγκεκριμένο τεχνικό πρόγραμμα, συμφώνησε απόλυτα με τον Δήμαρχο κ. Ντούρο και διαφώνησε με τον επικεφαλή της μείζονος μειοψηφίας κ. Γρίβα, για τα ονομαστικά έργα. Συνέχισε λέγοντας ότι πρέπει από εδώ και πέρα να είμαστε ενωμένοι όλοι μαζί για να προχωρήσει ο Δήμος μπροστά, είπε χαρακτηριστικά ότι: << θα είμαι θετικός στην ψήφιση, αλλά του χρόνου στο τεχνικό πρόγραμμα δεν θέλω να δεχτώ πιέσεις από κανέναν για να ψηφίσω>>.

Η τελική ψηφοφορία βρήκε το τεχνικό πρόγραμμα του 2012 για το Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας να εγκρίνεται, μετά από 5 διαδοχικές συνεδριάσεις με ψήφους 18 ναι, έναντι 9 όχι.
Πηγή ενημέρωσης:e-tithorea.gr | Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Τιθορέας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου