Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τρίτη 16 Απριλίου 2024 σήμερα...Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών η Αικατερίνη Νικ. Φούρλα, εχθές το βράδυ......

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ - Πάμε για ένα εξαιρετικό σαββατοκύριακο, πραγματική πρόκληση για να επισκεφθείτε το ΧΚΠ!





Αναρτήθηκε από Πολύδροσος Παρνασσού
Οι ανοιξιάτικες μέρες που διανύουμε στο βουνό δεν έχουν τέλος, πράγμα που χαροποιεί ιδιαίτερα τους χιονοδρόμους που συνεχίζουν να ανεβαίνουν στο βουνό!
Το ΧΚΠ, παρά το ότι μπαίνουμε στον Απρίλη, είναι γεμάτο χιόνι και αποτελεί πρόκληση για τους φίλους χιονοδρόμους. 
Φέτος μάλιστα η τύχη επιφύλαξε ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας και του Παρνασσού ειδικότερα (που παραμένει σε λειτουργία όλο τον Απρίλιο) έναντι ακόμη και των Άλπεων. Οι ποσότητες χιονιού στη χώρα μας υπερτερούν κατά πολύ των περισσοτέρων ευρωπαϊκών Χ/Κ!
Οι πίστες του ΧΚΠ παραμένουν παγωμένες και σε πολύ καλή κατάσταση μέχρι το μεσημέρι και είναι ιδανικές για τους χιονοδρόμους υψηλού επιπέδου ενώ από το μεσημέρι που μαλακώνουν λόγω της ζέστης παραμένουν ασφαλείς και είναι ιδανικές για κάθε επίπεδο χιονοδρόμου.
Ωστόσο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών αλλά και της ανάγκης για καλή διάστρωση των πιστών για την Κυριακή, αναβλήθηκε για αύριο η λειτουργία της 12ωρης συνεχούς λειτουργίας του ΧΚΠ (Non Stop Ski). Αναλόγως πάντως των συνθηκών μπορεί να δοθεί παράταση στο ωράριο λειτουργίας των αναβατήρων.Για όσους επιθυμούν να απολαύσουν το ηλιοβασίλεμα από τις κορφές του Παρνασσού, θα λειτουργήσουν οι αναβατήρες Αφροδίτη και Ηρακλής μέχρι τις 19:00 μόνο για βόλτα και όχι για χιονοδρομία.
Γενικά λοιπόν πάμε για ένα εξαιρετικό σαββατοκύριακο με λιακάδα και ΝΔ ανέμους. Εκμεταλλευτείτε τον καιρό αλλά και τις συνθήκες (δρόμοι πρόσβασης καθαροί, καλοπατημένες πίστες, άφθονο χιόνι και μηδενική ουρά στις πίστες) και ελάτε να διασκεδάσετε και να χαρείτε στις πίστες του ΧΚΠ!!! 
Σας ενημερώνουμε επίσης ότι την Κυριακή 1 Απριλίου θα διεξαχθεί στο ΧΚΠ αγώνας ορεινού τρεξίματος, ο 3ος αγώνας του MTR CUP 2012 με την ονομασία Parnassoscircuitsnowrunningrace. Λεπτομέρειες στο: http://www.mountain-sports.gr/agones/MTR-CUP-2012/MTR-CUP-2012-3os-agonas 
Σεμινάριο αναρρίχησης σε πάγο αλλά και σε πυλώνες κεραιών τηλεφωνίας για εργαζομένους στην εταιρεία COSMOTE, διεξήχθει στο βουνό υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτή βουνού κ. Άρη Θεοδωρόπουλου. Το ΧΚΠ φιλοξένησε και βοήθησε τους εργαζομένους και τους εκπαιδευτές στην προσπάθειά του να φέρουν με επιιτυχία το σεμινάριο. (Δείτε σχετικές φωτογραφίες).  
ΚαιρόςΣύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις θα έχουμε ηλιοφάνεια, μέτριους ΝΔ ανέμους και οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται από 0οC έως +8οC  
Θα λειτουργήσουν 
οι αναβατήρες:
 Αφροδίτη, Αίολος, Περικλής, Ηρακλής, Τηλέμαχος, Βάκχος, Ερμής, Οδυσσέας, Δίας, Ηνίοχος (Νο6), Ήρα (Νο7), Παν (Νο10), Πυθία (Νο14), baby1 & baby3.
Και οι πίστες: Αφροδίτη, Αίολος, Περικλής, Ηρακλής, Διηάνειρα, Τηλέμαχος, Βάκχος, Ερμής, Οδυσσέας, Δίας, Σαχάρα, Παν (Νο10), Πυθία (Νο14), Ηνίοχος (Νο6) και Ήρα (Νο7).
Για περισσότερη φωτοενημέρωση  και σχόλια των ίδιων των επισκεπτών ΧΚΠ στο  forum snowclub
http://www.snowclub.gr/forums/index.php?showtopic=14093&st=620

Για περισσότερες πληροφορίες (καιρός, τιμές, κατάσταση πιστών, λειτουργία αναβατήρων) μπορείτε να επικοινωνείτε 24 ώρες/24ωρο στα τηλέφωνα: 2234022700, καθώς και στο 80011 00300 (κλήση δωρεάν).

 Αναβολή του αυριανού Non Stop Ski λόγω υψηλών θερμοκρασιών. Σε λειτουργία μέχρι τις 19:00 οι αναβατήρες Αφροδίτη και Ηρακλής μόνο για βόλτα για να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα από το βουνό!



ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ: 31ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

ΩΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ:08:10

KΑΙΡΟΣ: ηλιοφάνεια

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΙΟΝΙΟΥ: σφικτό

ΧΙΟΝΙ:50 εκατ. νέο χιόνι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ: 13-3-2012

ΕΝΤΑΣΗ ΑΝΕΜΟΥ: Μέτρια

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Το χιόνι το πρωί παγωμένο

                                   Το μεσημέρι σουπιάζει

ΜΕΣΟ ΥΨΟΣ ΧΙΟΝΙΟΥ ΠΙΣΤΩΝ: 200 εκατ.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: 15 από τους 17 αναβατήρες

ΔΡΟΜΟΙ: Ανοικτοί

ΑΛΥΣΙΔΕΣ: Απαραίτητες
ΒΑΘΜΟΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑΣ:   2
Πηγή ενημέρωσης: Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου