Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Παράνομη υλοτομία.

Η ανέχεια αυξάνει την παράνομη υλοτομία


ΟΙ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ
Η κρίση οδηγεί στην αποψίλωση των δασών. Αν και Μάρτιος το φαινόμενο της λαθρουλοτομίας είναι σε πλήρη εξέλιξη.Οι χαμηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την αδυναμία των πολιτών να αγοράσουν πετρέλαιο αναγκάζουν αρκετούς να κόψουν παράνομα ξύλα.Την είδηση μας επιβαιβεώνει και ο δασάρχης Λαμίας Νίκος Περδικάκης ο οποίος δηλώνει πως ήδη μέσα στο 2012 έχουν κατατεθεί ήδη 12 μηνύσεις για παράνομη υλοτομία. Οι λαθρουλοτόμοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι απειλούνται με τσουχτερά πρόστιμα αλλά ακόμη και με φυλάκιση.
Τα κρούσματα είναι συνεχή με μια και μόνη δικαιολογία. Την οικονομική ανέχεια. Ο κ.Περδικάκης κάνει έκκληση στους πολίτες να αντισταθούν σε αυτή την πρακτική αλλά και να καταγγέλλουν τα περιστατικά.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο με αυξημένες περιπολίες οι οποίες όμως δεν επαρκούν.Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις της παράνομης υλοτομίας περιλαμβάνουν την αποδάσωση των σημαντικότερων και πιο αξιόλογων δασικών εκτάσεων, την απώλεια βιοποικιλότητας και την εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου. Η αποδάσωση ως αποτέλεσμα τηςπαράνομης υλοτομίας είναι υπεύθυνη για το 20% περίπου των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, ποσοστό το οποίο είναι μεγαλύτερο από τις εκπομπές του τομέα των μεταφορών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου