Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

35ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΓΙΑ ΚΛΟΠΕΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΩΝ

Συνελήφθη στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, ένας 35χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διακεκριμένες κλοπές μετασχηματιστών της ΔΕΗ, κλοπή και απόπειρα κλοπής οχημάτων. Από τις Αστυνομικές Αρχές αναζητούνται οι τέσσερις (4) συνεργοί του. Ειδικότερα, ο 35χρονος το βράδυ της 20-03-2012 μετέβη με Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ακόμη τέσσερις συνεργοί του, σε αγροτική περιοχή του Παλαιοχωρίου Φθιώτιδας και από κολώνα της ΔΕΗ αφαίρεσαν ένα μετασχηματιστή.
Οι δράστες αντιλαμβανόμενοι την παρουσία αστυνομικών που περιπολούσαν στην συγκεκριμένη περιοχή, στο πλαίσιο διενεργούμενων ελέγχων για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, εγκατέλειψαν το όχημά τους και εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι, διέφυγαν πεζή προς άγνωστη κατεύθυνση. Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας του 35χρονου δράστη και μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση τον συνέλαβαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας,
προχθές το βράδυ στη Λαμία.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι ανωτέρω δράστες:
 Είχαν αφαιρέσει τέσσερις (4) ακόμη μετασχηματιστές της ΔΕΗ στο Παλαιοχώρι, συνολικής αξίας – 25.000 – ευρώ, πράξη που καταγγέλθηκε την 19-03-2012 από αρμόδιο υπάλληλο της ΔΕΗ. Πρωινές ώρες της 20-03-2012, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 86χρονου ημεδαπού, επίσης σε περιοχή του Παλαοχωρίου. Το Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, που εγκατέλειψαν το βράδυ της 20-03-2012 στο Παλαιοχώρι, είχε κλαπεί από την Πάτρα και είχε δηλωθεί την 17-03-2012 στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, από την ιδιοκτήτρια του.Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το κλεμμένο Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, το οποίο θα αποδοθεί στην ιδιοκτήτρια του, ενώ μέσα σε αυτό βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο και μία ψαλίδα κοπής, που οι δράστες χρησιμοποιούσαν για να αφαιρούν τους μετασχηματιστές.Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας και συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να εξακριβωθούν τα στοιχεία ταυτότητας των υπολοίπων δραστών και να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες (22-03-2012) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας και παραπέμφθηκε για να απολογηθεί σήμερα ενώπιον του κ. Ανακριτή Λαμίας.
της Θώμης Παληού, http://www.lamiastar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου